Mădălin Voicu: „Am o problemă cu cei care nu-şi fac datoria de preoţi, nu cu instituţia bisericii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Voicu se răfuieşte cu preoţii
Mădălin Voicu se răfuieşte cu preoţii

Deputatul PSD Mădălin Voicu a lansat un nou atac la adresa preoţilor, pe care-i acuză că au creat o imagine nefastă bisericii. Reacţia lui Voicu vine după ce Patriarhia a precizat, într-un comunicat de presă, că „atitudinea sa promovează ostilitatea faţă de Biserică şi incită la ură faţă de preoţime“.

„Este o prostie. Eu nu sunt un om manipulabil, influenţail, nu primesc indicaţii din altă parte. Nu vorbesc despre denigrarea bisericii ca instituţie. N-am o problemă cu lăcaşul de cult, cu crucea, ci cu cei care nu-şi fac datoria de preoţi“, a declarat Voicu, pentru „Adevărul“.

„Regret că am folosit cuvântul derbedeu, poate a fost prea dur, dar sunt oameni care nu-şi respectă datoria de reprezentanţi ai clerului. Nu vreau să denigrez instituţia, eu vorbesc de preoţi care fac erori importante“, a continuat Voicu.

Deputatul PSD crede că încrederea populaţiei în Biserică a scăzut  după acţiunile imorale ale preoţilor.

„Nu am denigrat Biserica, ci anumiţi slijitori care au făcut o imagine nefastă Bisericii. Dar am făcut acele declaraţii din suferinţă, nu din revoltă. Scăderea încrederii populaţiei în Biserică este rezultatul acţiunii acestor funcţionari, preoţii, care n-au reuşit să creeze o legătură între credinţă şi Biserică. În plus, mai vedem şi nişte situaţii de râs, cu preoţi care nu respectă conduita de preot. Sunt prinşi băuţi, făcând trafic, alţii se dedau la perversiuni“, a punctat deputatul.

„Nu mă dau cu capul de altar“

Mădălin Voicu a schiţat şi portretul său de credincios ortodox.

„Pentru mine, Biserica, Dumnezeu, crucea sunt lucruri sfinte. Familia mea a ctitorit biserici, eu sunt un ortodox adevărat. Mă duc la preoţii familiei, mă duc la biserică, dar, de obicei, atunci când nu e multă lume. Îmi place să mă rog în linişte, nu să mă dau cu capul de altar. Nu pot să fac circ“, a spus, tranşant, Voicu.

„Avem la fiecare colţ de stradă o biserică, dar omaneii nu merg să se roage, merg în vizită. Decât să construim biserici mai bine facem o şcoală, o grădiniţă“, a conchis deputatul PSD.

Reacţia deputatului vine ca urmare a comunicatului trimis de Patriarhie, care condamnă atitudinea deputatului faţă de Biserică.

„Atitudinea sa promovează ostilitatea faţă de Biserică şi incită la ură faţă de o categorie socio-profesională, preoţimea, într-o perioadă în care în societatea românească există multă confuzie şi incertitudine. Din nefericire, astfel de atitudini sunt susţinute şi chiar încurajate de unele posturi de televiziune“, se arată în comunicat.

Scandalul a început după ce Mădălin Voicu i-a acuzat pe reprezentanţii Bisericii Ortodoxe că şi-au transformat „meseria în bişniţă“. „Nişte derbedei, în frunte cu Daniel“, a fost declaraţia care a aprins conflictul între deputat şi clerici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite