Ludovic Orban: Este revoltătoare presiunea politică împotriva postului Realitatea TV. În spatele deciziei se află coaliţia PSD-ALDE-UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia CNA de sancţionare a postului Realitatea TV cu suspendarea emisiei este una vădit politică, susţine liderul PNL Ludovic Orban. CNA a suspendat temporar emisia Realitatea TV. Sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe.

„Această decizie, în spatele căreia se află coaliţia PSD-ALDE-UDMR, nu este altceva decât o continuare a intervenţiei brutale a Jandarmeriei din 10 august, de data aceasta împotriva organelor de presă neafiliate politic.
Practic, este o reinstituire a cenzurii de tip comunist şi o încălcare grosolană a Constituţiei şi a Legii. Nu poţi să sancţionezi o televiziune pentru că reflectă adevărul şi pentru că apără drepturile şi libertăţile cetăţenilor în faţa unui comportament abuziv al forţelor de ordine transformate în forţe de represiune“, a reacţionat liderul PNlL Ludovic Orban. 

Preşdintele PNL a solicitat CNA să revină asupra deciziei, „de îndată, şi să anuleze acest precedent periculos pentru libertatea de exprimare din România!“. 

Realitatea TV şi-a anunţat telespectatorii că joi, 17 ianuarie, timp de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, emisia va fi suspendată, potrivit unei decizii a CNA, pe care postul de ştiri o consideră abuzivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite