Liviu Avram: Putem spune fără a greşi că Liviu Dragnea şi-a distrus partidul. Guvernul PSD nu mai are legitimitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Avram FOTO Eduard Enea
Liviu Avram FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Liviu Avram a comentat la „Adevărul Live” condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. Liviu Avram a explicat că liderul PSD şi-a distrus propriul partid din interior şi că în momentul de faţă guvernarea nu va mai rezista.

„Mă aşteptam ca azi Liviu Drangea să fie achitat, ceea ce ar fi fost un semnal grav transmis în societate. Lucrurile nu au fost aşa. Instanţa a micşorat pedepsele celorlalţi inculpaţi şi a păstrat pedeapsa lui Liviu Dragnea, ceea ce înseamnă un semnal bun pentru funţionarii publici. «Nu faceţi ca ei, pentru că iată, puteţi fi implicaţi cu ei în tot felul de cazuri penale»” , a subliniat Liviu Avram.

Jurnalistul a vorbit în contextul rezultatului de la alegerile europarlamentare că PSD „a pierdut practic alegerile” cu un scor destul de mic şi că social-democraţii „nu prea au avut în storie scoruri atât de mici”. Acesta a punctat şi faptul că Liviu Dragnea „şi-a distrus partidul” prin desemnarea unor apropiaţi la conducerea PSD.

„Putem spune fără a greşi că Liviu Dragnea şi-a distrus partidul. De când a pierdut puterea în partid a avut grijă să-şi asigure prin acel comitet executiv o camarilă personală care l-a protejat nu doar de atacurile din exterior cât şi de cele din interior. Acum aceşti oameni care nu au greutate şi avengură politică se văd în situaţia fără şef. Fiind alungaţi din partid cei care cât de cât contau, au râmas în partid o serie de indivizi care acum nu ştiu ce să facă diseară când şeful lor va dormi la închisoare. E problema lor. (...) Problema noastră e că o sumendenie de instituţii au fost influenţate. Instituţii extrem de importatne, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională, nu mai vorbesc de Guvern şi blocurile executive. Acolo trebuie să facem o curăţenie rapidă tocmai că Liviu Dragnea, chiar şi din puşcarie, să nu mai aibă niciun cuvant de spus în guvernarea României”, a adăugat jurnalistul.

Intervenţia integrală a lui Liviu Avram:

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă are şansa să preia conducerea PSD, Liviu Avram a precizat că scenariul este posibil doar în cazul în care apropiaţii lui Liviu Dragnea din partid decid asta şi că nu va fi voinţa premierului. Jurnalistul a mai afirmat şi că guvernarea social-democraţilor nu va mai rezista mult timp, întrucât şi-ar pierdut legitimitatea.

„În masura în care camarila doreşte asta (n.red.:ca Viorica Dăncilă să ajunge preşedintele PSD). În niciun caz după voinţa ei. (...) Ţinând cont de rezutatul votului de ieri, guvernarea PSD n-ar trebui să mai reziste mult pentru că nu mai au legitimitate. Nu mai au lider. Ce a rămas acum în PSD e o adunătură de oameni care au făcut total altceva decât au promis. Acum că nu mai au lider, nu mai au suport, nu mai au nimic.

Vezi şi: Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite