Gorghiu anunţă că PNL pregăteşte o nouă sesizare la CCR în cazul Şova: Ponta va dori să acopere scandalul, probabil scade TVA la 2%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat miercuri, după ce magistraţii CCR au admis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la votul scandalos în cazul Şova, că liberalii vor depune o nouă sesizare la Curtea Constituţională. Gorghiu a cerut, de asemenea, demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi pe cea a premierului Victor Ponta.

"Subiectul, cum bănuiesc că anticipaţi, este cel legat de o hotărâre a Senatului în cazul Şova. PNL consideră că Senatul e obligat să transmită hotărârea în care să se constate că s-a aprobat solicitarea Justiţiei. Cerem ca azi Senatul să trimită către Monitorul Oficial hotărârea în cazul Şova şi să fie publicată de urgenţă. Cred că preşedintele Senatului are obligaţia să plece de la conducerea Senatului pentru abuzul comis. Autorul moral al acestei elegante escrocherii politice comise în Senat să se conformeze voluntar acestei decizii a CCR.", a spus Gorghiu şi a adăugat că "oamenii decenţi nu mai au răbdare cu derapajele celor două personaje".

"În situaţia în care hotărârea este de respingere, vom face ce am anunţat la 25 martie. Vom contesta hotărârea la CCR. Ştim încă de pe acum soluţia. Hotărârea CCR nu poate fi decât în acord cu jurisprudenţa CCR pe acelaşi subiect. Mă aştept astăzi sau mâine de la Ponta să încerce să acopere acest subiect. Nu ştiu dacă va reduce TVA la 2%, dar va face ceva"; a mai spus Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite