Florin Cîţu: PSD ar fi trebuit sa majoreze participaţia statului la OMV Petrom. Va amintiţi vizita lui Dragnea la Viena în campanie? V-aţi prins cine a sponsorizat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Cîţu, senator liberal, a vorbit, într-o postare pe Facebook,  despre „furăciunea” ascunsă de PSD în cazul OMV Petrom,  unde, încă de acum cinci ani, guvernul Ponta ar fi trebuit să majoreze participaţia statului la companie. Pe lângă faptul că asta nu s-a produs, PSD l-a numit în consiliul de supraveghere al Petrom pe secretarul general al partidului.

„Sunt deja cinci ani de zile de când Ponta şi guvernul PSD ar fi trebuit să majoreze participaţia statului la cea mai mare companie din România, OMV Petrom. Este vorba de valoarea pământului, care odată introdus în capitalul social al companiei, ar fi mărit participaţia statului român, adică a noastra, la această mare companie. Să nu mai vorbim de dividendele pe care ar fi trebuit să le încaseze statul şi din care poate am fi finanţat şi reducerea CAS-ului pentru companii, propusă de mine în Parlament”, a precizat senatorul liberal Cîtu.

Pe lângă faptul că PSD şi guvernarea nu a majoritatea participaţia statului la OMV Petrom, şi-a „asigurat” controlul asupra companiei prin numirea în consiliul de supraveghere a companiei pe secretarul general al guvernului.

„Văd că Dragnea şi PSD nu vorbesc nimic de această furăciune ascunsă chiar de ei. Mai mult, l-au numit in consiliul de surpaveghere al Petrom pe secretarul general al guvernului. Asta o fi legal? Nu o fi un conflict de interese?”, se întreabă, ironic, senatorul PNL.

Explicaţia pentru asta se găseşte într-o vizită făcută de liderul PSD la Viena în campania electorală, unde s-a întâlnit cu cancelarul, explică Florin Cîţu.

„Eu pot să vă dau şi explicatia. Vă aduceţi amint vizita lui Dragnea la Viena în campania electorală? Omul s-a întâlnit cu cancelarul. V-aţi prins cine a sponsorizat vizita? Dar nu în totalitate. Celălat sponsor trebuie căutat, fără ipocrizie, în pădurile românesti. Despre astea Dragnea şi guvernul PSD nu zic nimic”, explică, în postarea pe Facebook, senatorul Florin Cîţu.

Florin Cîtu a declarat că întenţionează să descopere paguba suferită de inacţiunea de pe vremea lui Ponta, dar şi cine este răspunzător pentru asta.

„Inteţionez să-l chem pe secretarul general al guvernului la Comisia de Buget Finanţe a Senatului, unde am să-l intreb de ce PSD-ul nu face nimic pentru a recupera aceste procente, cât de mare este paguba de pe vremea lui Ponta, cine răspunde pentru toate acestea”, a conchis senatorul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite