Firea: Vom declanşa o procedură de achiziţie a aparaturii pentru tomografia arborilor, începem înlocuirea celor bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gabriela vranceanu firea instalare foto david muntean

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, în cel mai scurt timp, va fi declanşată procedura de achiziţie a unei aparaturi pentru tomografia arborilor, iar Primăria va începe un amplu program de înlocuire a arborilor îmbătrâniţi sau îmbolnăviţi de pe străzi, dar şi din parcuri.

Firea a spus, la finalul comandamentului pentru situaţii de urgenţă, că, în urma ploii torenţiale din Capitală de miercuri, au fost inundate 68 de străzi, subsolurile a trei spitale şi ale mai multor blocuri şi case, pasajul Jiului, zona Gării de Nord. Cinci intersecţii de drumuri semaforizate au fost blocate din cauza lipsei de tensiune, iar doi copaci au căzut.

"Toate instituţiile abilitate rămân în dispozitiv până la remedierea tuturor incidentelor semnalate. Se vor monitoriza toate zonele afectate, precum şi cele ce pot deveni vulnerabile. Se va verifica semnalizarea corespunzătoare a tuturor lucrărilor şi şantierelor din Capitală pentru evitarea de posibile accidente. Se va verifica starea panourilor publicitare", a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că Primăria va începe un program de înlocuire a arborilor bătrâni cu unii adaptaţi condiţiilor meteo extreme.

"Se va declanşa în cel mai scurt timp o procedură de achiziţie a aparturii de tomografie a arborilor din parcuri, dar şi de pe aliniamentele stradale, deoarece sunt multe situaţii de arbori ce arată normal la exterior, dar care sunt bolnavi, îmbătrâniţi şi pot fi afectaţi de vijelii. Primăria va demara un program amplu de înlocuire a arborilor îmbătrâniţi sau îmbolnăviţi de pe aliniamentele stradale, dar şi din parcuri şi înlocuirea cu specii noi, adecvate condiţiilor meteo extreme", a precizat Firea.

Primarul general al Capitalei a adăugat că a cerut companiei Apa Nova să cureţe preventiv canalizarea, pentru a creşte capacitatea de absorbţie a apei.

"Operatorii de salubritate vor acţiona cu precădere pentru curăţarea carosabilului, pentru degajarea rigolelor ce ajută la scurgerea rapidă a apei. Am cerut operatorului Apa Nova Bucureşti o acţiune de curăţare preventivă a canalizării, ce va creşte capacitatea de absorbţie a apei în cazul unor căderi masive de apă într-un interval scurt de timp, aşa cum s-a întâmplat azi", a spus Gabriela Firea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite