Firea şi Negrescu aplică lovituri dure propriului partid. Dragnea rezistă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape că nu trece o zi fără ca Dragnea, implicit şi PSD, să nu primească lovituri mortale din afara sau din interiorul partidului. Scandalul legat de valiza „găsită“ de Rise Project este în plină desfăşurare, judeţele Dâmboviţa şi Ialomiţa şi-au declarat independenţa de Dragnea. La care se adaugă alte scandaluri de ultimă oră, demisia lui Victor Negrescu şi atacurile Gabrielei Firea.

Demisia lui Victor Negrescu de la Ministerul Afacerilor Europene

Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, a demisionat din funcţie în plină pregătire a guvernului României pentru preluarea preşedinţiei rotative a UE. O persoană mai degrabă retrasă, fără declaraţii publice agresive de tip Dragnea sau Dăncilă, venind din sfera europarlamentarilor PSD, părea o persoană cât de cât frecventabilă la Bruxelles. Îndeplinea funcţia de coordonator al echipei guvernamentale angrenate în pregătirea preşedinţiei UE. Şi, cu o lună şi jumătatea înaintea preluării conducerii UE, Negrescu demisionează pe nepusă masă, fără vreun avertisment. Cauza ar fi nişte certuri violente cu premierul Dăncilă şi alţi miniştri, pe motiv că nu explică la Bruxelles suficient de „apăsat“ care-i treaba cu „statul paralel“ şi cu protocoalele declarate ilegale de Dragnea şi Tăriceanu, decidenţi a ce este legal sau ilegal în România. I s-a reproşat şi faptul că nu aranjează vizite triumfătoare ale premierului Dăncilă în ţări importante ale UE. De exemplu, premierul Dăncilă n-a fost invitată la Paris alături de alţi 72 de preşedinţi şi şefi de guverne la celebrarea Centenarului sfârşitului Primului Război Mondial, unde este prezentă toată floarea cea vestită din UE şi America. Încă un reproş adresat lui Negrescu, n-a reuşit să oprească MCV-ul şi Rezoluţia PE din 13 noiembrie, extrem de critice la adresa României.

Ei bine, surpriză. Victor Negrescu nu are o atitudine de slugă, aşa cum sperau Dragnea şi Dăncilă. Le-a spus de la obraz: nu vă place de mine, găsiţi-vă altul mai slugarnic. Apoi şi-a luat jucăriile şi a plecat. Sper să nu revină asupra deciziei.

Gabriela Firea pune din nou tunurile pe Dragnea

Nimeni nu-şi imagina că Firea a amuţit când vine vorba despre Dragnea. Abia revenită de la Madrid, şi-a reluat acuzaţiile şi dezvăluirile din interiorul PSD. Acuzaţia bombă, prin ineditul şi gravitatea ei, o reprezintă intenţia lui Dragnea de a desfiinţa capitala României, Bucureşti. Iată declaraţia domniei sale:

„Dragnea a vut o întâlnire cu primarii celor 6 sectoare. Le-a spus că vrea să desfiinţeze Bucureştiul. Prin OUG cele şase sectoare să devină oraşe, ceea ce este anticonstituţional. Nu se poate modifica Legea fundamentală prin OUG. Nădăjduiesc că doamna prim ministru şi miniştrii nu vor fi de acord cu o ordonanţă care contravine Constituţiei. (...) Doreşte să mă anihileze pe mine. Acest război a ajuns la absurd. Dacă ar putea m-ar anihila fizic.“

Sper că este vorba de o glumă proastă. Ce-ar fi Franţa fără Paris sau Italia fără Roma. Ideea aceasta este de noaptea minţii. Dar venind de la Dragnea, ar trebui să nu ne mai mire nimic. Mai declară dna Firea:

Mi s-a comunicat că beneficiez de un tratament special, că nu vrea să mă excludă pentru că nu vrea să îmi uşureze viaţa, pentru că ştie că am oferte de la alte partide, dar vrea să îmi curme cariera şi să mă elimine de la organizaţia Bucureşti şi Ilfov.“

Cam acesta este comportamentul lui Dragnea. Întâi încearcă să te cumpere cu funcţii sau afaceri bănoase, iar dacă nu reuşeşte te elimină. Aşa că nu pun la îndoială cele spuse de către Gabriela Firea.

Întrebată dacă ia în calcul o candidatură la preşedinţie, dna Firea a declarat: „Se spune că în viaţă, şi în viaţa politică, niciodată să nu spui niciodată. Eu, în acest moment, vreau să închei bine mandatul de primar general“. Un avertisment clar pentru Dragnea: dacă nu încetezi cu acţiuni împotriva mea, îţi iau partidul şi candidez şi la preşedinţie.

Remanierea întârzie

Motivul este unul singur. Dragnea nu găseşte miniştri care să fie, simultan, şi competenţi şi obedienţi. Pur şi simplu nu există astfel de oameni. Cum să accepte un profesionist inteligent şi competent să execute ordinele aberante ale lui Dragnea şi Dăncilă? Nu le rămâne decât să-l pună pe Liviu Pop sau Dănuţ Andruşcă la Afaceri Europene!

În plus, bugetul ţării se clatină să se prăbuşească. Teodorovici dă afară oameni din aparatul central al ministerelor, a spus la Bruxelles că intenţionează să îngheţe salariile bugetarilor, deficitul bugetar sare de 3%, a ajuns deja la 16 miliarde de lei. România împrumuta un miliard de euro pe lună să plătească pensii şi salarii, iar mai nou cerşeşte dividente anticipate la puţinele unităţi economice de stat care mai funcţionează, lăsându-le fără resurse pentru investiţii şi întreţinere. Cuplul tragi-comic, Dragnea şi Dăncilă, rezistă, cu sprijinul colegilor din CEx. Doar că preţul îl plătim noi românii, cu toţii!

Concluzie

Dacă ar suferi aceste lovituri doar Dragnea, Dăncilă şi coaliţia PSD-ALDE, treacă-meargă. De suferit suferă în primul rând România, imaginea sa în lume, implicit atitudinea investitorilor şi partenerilor euro-atlantici faţă de români. Care au şi ei o vină, pe care trebuie s-o conştientizeze: aşa cum au votat, sau n-au votat, aşa trăim astăzi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite