După ce a îngropat PNL cu Florin Cîţu, Iohannis le mai dă o ţeapă, cu Nicolae Ciucă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este de neînţeles până unde poate merge obedienţa PNL faţă de Iohannis. L-au ascultat când l-a impus pe Florin Cîţu, un om fără anvergura politică necesară unui şef de partid, pe mâna căruia au căzut la 14-16%. Acum îl ascultă şi când îl impune pe Nicolae Ciucă la conducerea PNL, ca să cadă în irelevanţă la alegerile din 2024. De atâta obedienţă doar Putin se mai bucură!

Cine este Nicolae Ciucă

Nu are anvergura şi experienţa politică necesare acestor vremuri tulburi. A şi declarat că nu va intra niciodată în politică. Dar de, când îi dă ordin „şeful cel mare” de la Cotroceni, ordinul se execută. Ca la Kremlin. Unde doar obedienţa contează.

Ciucă este  un extrem de prost comunicator. Citeşte cu greutate din foile scrise de alţii, nu leagă două propoziţii cu sens, răspunde ziariştilor monosilabic, de regulă cu „vom analiza”, vom studia”.

Nu are opinii şi principii politice personale. Nu avea cum să şi le formeze într-o carieră de militar. Se înţelege cu PSD, care promovează doar măsuri populiste. Nu înţelege gravitatea faptului că România se împrumută la o dobândă copleşitoare  de 6,48%, că urmează etapa „junk” la agenţiile de rating, şi scenariul din 2010. Cine nu învaţă din istorie, o repetă. România riscă să devină insolvabilă.

Nu pricepe că singura soluţie pentru România actuală este reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, reducerea numărului de bugetari. Polonia are 700.000 de bugetari la 35 de milioane de locuitori. Noi avem 1,3 milioane bugetari la 20 de milioane de locuitori.

PNL merge târâş la vale spre alegerile din 2024, la remorca PSD. Este clar că nimic nu-l mai poate salva. Din mai 2023 premier devine Ciolacu, PSD devine adversarul în alegeri al PNL, care  se va ascunde sub pat (politic vorbind).

Plagiatul, sabia care va reteza cariera politică a lui Ciucă. Ca în cazul Ponta

Eram înclinat să iau sub semnul întrebării acuza de plagiat, deşi demonstraţia Emiliei Şercan nu prea lăsa loc de dubiu. Dar însuşi Ciucă confirmă plagiatul, prin încercarea de a bloca în justiţie evaluarea CNATDCU, şi prin intimidarea şi hărţuirea Emiliei Şercan.

Premierul a dat în judecată Ministerul Educaţiei, aflat în subordinea sa, cerând suspendarea a trei sesizări prin care lucrarea sa a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Procesele durează, cum se ştie, şi ani de zile. Iar ca tu, şef de guvern, să dai în judecată un minister aflat în subordinea ta, este de râsul curcilor.

Parchetul General a deschis, anterior, o investigaţie ce viza teza de doctorat a premierului şi a ridicat de la universitatea care i-a acordat lui Nicolae Ciucă titlul de doctor toate documentele originale referitoare la studiile  acestuia. 

Procurorii de la Parchetul General, la doar două zile după ce premierul a introdus acţiunea în instanţă, au ridicat şi de la CNATDCU toate documentele din dosarul de analiză a suspiciunilor de plagiat. O mişcare extrem de rapidă şi eficientă, care nu se vede nici în infracţiuni grave sau foarte grave!

Cine este în spatele acestor măsuri din justiţie? Întrebare retorică. Nici Ponta n-a scăpat cu astfel de şmecherii, nu va scăpa nici Nicolae Ciucă.

În momentul de faţă CNATDCU nu mai are ce să analizeze, pentru că toate documentele au fost ridicate de Parchetul General.

Emilia Şercan reclamă că a depus la Poliţie dovezi că este şantajată şi, ce să vezi, dovada depusă la Poliţie apare a doua zi pe un site din Republica Moldova. Toate solicitările Emiliei Şercan şi ale presei, de a afla cine se face vinovat de scurgerea de informaţii din dosarul Poliţiei, se lovesc de un refuz categoric al ministrului Justiţiei, Lucian Bode, şi al premierului Ciucă.

Ba chiar  şeful Poliţiei Române, chestorul Benone Matei, a încercat s-o „aburească” pe Emilia Şercan cu probe false, trucate. Care vor ajunge şi ele în instanţă.

Singura explicaţie în acest caz este că apărarea lui Nicolae Ciucă a venit de sus de tot, posibil chiar de la Cotroceni, prin hărţuirea şi intimidarea ziaristei care a devoalat plagiatul lui Ciucă. Până nu se vor afla autorii scurgerii de probe din dosarul de la Poliţie,  deschis la reclamaţia Emiliei Şercan, toată presa va fi, zi şi noapte, cu ochii pe acest caz. La fel ca în cazul „dottore” Ponta. Vom avea un nou caz, „dottore” Ciucă.

Dacă acestea sunt premisele sub care se va derula activitatea lui Ciucă de şef al PNL, eşecul este garantat. Inclusiv în alegeri.

După 6 luni, „echipa câştigătoare” şi-a dat seama de gafa lui Iohannis de la instalarea lui Cîţu, şi l-a dat jos. Nu din proprie iniţiativă, ci la propunerea, chiar „ordinul” venit de la Iohannis. De propria gafă, prin acceptarea fără să crâcnească a  deciziilor  lui Iohannis referitoare la instalarea lui Cîţu şi  Ciucă şefi la PNL, nu-şi dă seama.

Iar în 2024 va fi prea târziu. Iohannis pleacă, nu are cum să mai ajute electoral PNL, care  se va duce alături de PNŢCD şi alte partide eşuate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite