După ce a îmbrăcat un sacou cu Mickey Mouse, Cristiana Anghel se plânge: Sunt un fel de Mickey Mouse al presei. Le place să se joace cu demnitatea mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Anghe s-a îmbrăcat la moţiunea de cenzură cu un tricou cu desene animate FOTO Mediafax
Cristiana Anghe s-a îmbrăcat la moţiunea de cenzură cu un tricou cu desene animate FOTO Mediafax

Senatoarea PC Cristiana Anghel, ajunsă în Parlamentul României cu ajutorul lui Dan Voiculescu, se plânge, în plenul Parlametnului, de modul în care presa a relatat despre pensiile speciale pe care şi le-au votat aleşii, precizând că a ajuns „un fel de Mickey Mouse al presei“.

„Mă gândeam la ziua de ieri şi m-am gândit toată noapte la ziua de ieri, când presa, la unison, a spus că parlamentarii şi-au votat pensii nesimţite, pensii de lux, pe care nu le merită pentru că nu muncesc pentru ele, că pensiile celelalte sunt mici, că viaţa este grea. Mă uit şi mă gândesc, câteodată – şi îmi pare rău că este aproape goala sala şi nici măcar presa nu este aici -, şi mă gândesc că sunt un fel de Michey Mouse al presei. Le place să se joace cu imaginea Cristianei Anghel, le place să calce în picioare demnitatea omului Cristiana Anghel“, s-a plâns Cristiana Anghel, în plenul Parlamentului, a doua zi după ce aleşii şi-au votat pensiile speciale.

Senatoarea critică presa pentru modul cum se raportează la instituţia Parlamentului, dar şi la persoana ei. „Nişte copii care, uneori, pentru o mână de arginţi nici măcar nu realizează cât rău fac, nu neapărat lor, ci copiilor lor, pentru că în momentul în care călcăm în picioare singura instituţie democratică din această ţară şi din celalte ţări, la ce sperăm şi ce sperăm că vom face? Unde vom ajunge?  Copiii noştri şi ai dumnealor vor trăi în această ţară. În ce? În ura aceasta? Să admitem că senatoarea Cristiana Anghel pleacă din viaţa politică. Va fi mai bine pentru presă? Va fi mai bine pentru acest popor?“, se întreabă Anghel.

La momentul votului  privind pensiile speciale pentru parlamentari, Cristiana Anghel a pledat pentru adoptarea pensiilor speciale, pe motiv că aceste indemnizaţii suplimentare au fost eliminate pe nedrept în timpul guvernării lui Emil Boc. Mai mult, ea a susţinut că banii care li se cuveneau parlamentarilor au fost „furaţi“ de fosta guvernare PDL.

A doua zi după votul privind pensiile speciale, senatoarea PLR-PC, acum ALDE, Cristiana Anghel a publicat pe contul său de Facebook un text în care critică absenţele senatorilor de la şedinţa de plen care ar fi trebuit să aibă loc şi susţine că anularea şedinţei, din lipsă de cvorum, o „obligă“ să ceară iertare pentru votul acordat legii pensiilor speciale.

„Ieri am susţinut şi am votat dreptatea până la capăt şi în privinţa parlamentarilor. Iar astăzi, cei care am mers la serviciu, ca orice om normal din ţară, am fost trimişi acasă din cauza lipsei de cvorum. Mai pot spune ceva?! Distrugem cu bună ştiinţă sau din nepăsare ideea de parlamentarism. Ştiu doar că mă simt obligată să-mi cer iertare“, a scris Anghel pe Facebook.

„Ai venit cu Ponta pe sacou?“

La moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, senatoarea ALDE a venit îmbrăcată cu un sacou pe care era imprimat Michey Mouse. „Urmează să ia cuvîntul senatorul PC Cristiana Anghel“, a anunţat Valeriu Zgonea. Sala a pufnit în râs. Cristiana Anghel a răspuns: „Ruşinică, ruşinică! Vă e frică, vă e frică!“. „Ai trecut la PNL? Ai venit cu Ponta pe sacou?“, s-a auzit din sală. „V-a durut rău, nu? Desene animate aţi vrut, desene animate aveţi. Eu doar sunt îmbrăcată, dar dvs sunteţi personaje de desene animate“, a acuzat Anghel, care a povestit apoi pe larg istoria sacoului. „L-am luat din piaţă de la Caracal. L-am văzut şi am spus: e al meu. A fost ieftin, să ştiţi“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite