Dragnea: Luni decidem dacă-l suspendăm pe Iohannis. Îşi bate joc de Constituţie şi are discurs de dictator. Am discutat şi cu Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea îl ameninţă din nou pe şeful statului cu suspendarea. „Luni vom lua o decizie. Îşi bate joc de Constituţie“, a spus liderul PSD, cu trimitere la faptul că preşedintele Iohannis nu a semnat decretul de revocare a şefei DNA.

Jurnalist: De ce nu aţi participat la jurământul domnului Vlase de la Cotroceni?

Liviu Dragnea: Nu am accepătat invitaţia, nici eu, nici domnul Tăriceanu. Nu aveam de ce să merg acolo, să răspund la invitaţia unui preşedinte care nu respectă Constituţia, care ataca permanent partidul pe care îl conduc, care blochează permanent activitatea Parlamentului, un preşedinte care girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva premierului, Am ajuns la concluzia că nu avem de ce să mergem acolo pentru a face parte dintr-o poză. L-am votat pe Vlase, l-am susţinut, a fost suficent. Directorul SIE trebuie să depună jurământul aici, la Parlament. 

Cât timp mai aşteptaţi ca Iohannis să semneze decretul de revocare?

Nu trebuei să-mi dea mie răspuns, ci trebuie să dea răspuns Constituţiei, o Constituţie de care îşi bate joc. Îl interesează doar propriul interes şi propria protecţie. Vorbea de dictatura majorităţii. Acesta este un discurs de dictator. De asta sunt alegeri libere, ca oamenii să aleagă o majoritate care să guverneze. Este deranjat de majoritate. Am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că suspendarea preşdintelui trebuie să fie o opţiune serioasă. 

Domnul Tăriceanu a fost de acord?

Domnul Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios şi luni vom lua o decizie. 

Liviu Dragnea s-a răstit apoi la jurnalista Realitatea TV, Mădălina Mihalache, care ieri îl întrebase pe liderul PSD dacă a negociat cu sistemul să scape de condamnare. 

Liviu Dragnea: Mi-aţi pus ieri o întrebare dată de Guşă sau de Rareş Bogan că eu am negociat cu statul paralel. Aţi făcut plângere la parchet? Aţi făcut o afirmaţie foarte gravă. De câte ori o să facem o conferinţă de presă o să vă întreb dacă aţi făcut plângere la Parchet. Domnul Lazăr ar trebui să se autosesizeze. Când vorbiţi că preşedintele Camerei Deputaţilor negociază cu statul parelel înseamnă că trebuie să faceţi plângere penală, sau dacă aveţi o informaţie trebuie o s-o daţi.

Jurnalist: Când aduceţi dovezile că statul parelel există?

Dragnea: O să vă aduc dovezile când Realitatea va plăti sutele de milioane la statul român. Îl întreb pe domnul Teodorovici şi pe şeful ANAF când au de gând să recupereze banii de la domnul Iohannis? Dacă tot au aşa de mulţi bani, poate dăm amnisitie fiscală. Acolo discutăm despre nişte case obţinute prin fals. 

Luni va fi o şedinţă a Coaliţiei?

Luni va fi o întâlnire, domnişoară. Ne aflăm în faţa unui care spune că această cărţulie, care e Constituţia, nu-l interesează. 

Ce mesaj aveţi pentru oamenii care cer demisia Guvernului?

Cre oameni, domnişoiară? Ce facem cu celelate sute de mii?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite