DOCUMENT Dragnea: Este o discuţie despre asumarea descentralizării pe trei legi sau doar pe una singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, ministrul responsabil de regionalizare
Liviu Dragnea, ministrul responsabil de regionalizare

Vicepremierul Liviu Dragnea a admis că există o discuţie cu privire la angajarea răspunderii Guvernului pe trei legi în cazul regionalizării, respectiv „trei angajări“, sau pe un singur proiect de lege, menţionând că premierul nu s-ar fi împotrivit ideii unui pachet de legi.

Dragnea a fost întrebat dacă angajarea răspunderii va fi în cele din urmă pe un singur proiect de lege sau pe un pachet de legi.

„Mai discutăm, există şi posibilitatea, care a fost folosită la noi, ca să fie, să zicem, două sau trei asumări, două sau trei angajări pe două sau trei legi, dar poate mergem numai pe angajarea răspunderii pe legea descentralizării şi ne uităm cu atenţie la legea administraţiei locale şi legea funcţionarului public, care sunt acum în procedură parlamentară (...) Discutăm care sunt cele mai bune mecanisme, proceduri parlamentare, ca să respectăm toate procedurile prin care această lege să aibă şanse chiar să fie adoptată într-un termen rezonabil“, a răspuns Dragnea.

Vicepremierul a fost întrebat dacă premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu angajarea răspunderii pe un pachet de trei legi. „Dar nu s-a împotrivit.. unde, aţi fost la vreo discuţie în care eu am cerut ceva şi s-a împotrivit premierul?“, a replicat Dragnea.

Vicepremierului i s-a precizat că alţi membri ai Guvernului au relatat că Victor Ponta a fost împotriva angajării Guvernului pe un pachet de trei legi, iar acesta a replicat: „Întrebaţi-i pe ei“.

În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, vicepremierul Liviu Dragnea a propus Guvernului angajarea răspunderii pe trei legi, respectiv descentralizarea, funcţionarul public şi administraţia publică, dar premierul Victor Ponta s-a opus invocând practica fostului Cabinet, potrivit unor surse Mediafax.

Proiectul de descentralizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite