Dan Barna: Depunem moţiune simplă.  Propunerile făcute de Tudorel Toader aduc Justiţia la pixul lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR. FOTO Mediafax
Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR. FOTO Mediafax

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a criticat, miercuri, propunerile de modificare a legilor Justiţiei făcute de ministrul Tudorel Toader, propuneri despre care a spus că vor duce la politizarea sistemului judiciar şi a anunţat că partidul pe care îl reprezintă va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei.

„Lupta împotriva Justitţiei continuă. Dacă la începutul anului, prin infama deja Ordonanţă 13, PSD a trebuit să dea un pas înapoi, acum avem o reactivare a acestei cerinţe. Cele trei măsuri din mimata consultare a ministrului Justiţiei nu fac decât să confirme miza reală a PSD: aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea (…) Transformarea ministerului Justiţiei în arbitrul Justiţiei din România nu face decât să politizeze şi să facă toţi paşii înapoi, paşi pe care România i-a făcut în relaţia cu UE şi relaţia cu ceea ce înseamnă un stat de drept cu o justiţie independentă“, a declarat Dan Barna în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Parlament.

Purtătorul de cuvânt al USR a precizat că partidul pe care îl reprezintă se opune fără echivoc măsurilor anunţate de Tudorel Toader şi că parlamentarii formaţiunii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei.

„Vineri va începe sesiunea şi vom strânge semnăturile. Cel mai probabil moţiunea va fi depusă în prima săptămâna, dar vineri vor veni toţi colegii şi vom stabili calendarul“, a conchis Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite