Cum se anexează o regiune. Rusia dă exemplul, Ungaria îl urmează

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva agitatori se cer anexaţi, politicienii care îi întărâtă fac o adunare, dau o petiţie şi un vot pentru alipirea la patria anexatoare, se face un referendum de validare şi gata, aceasta este, pe scurt, reţeta anexării unei provincii, ţări sau regiuni. Rusia o practică acum în cazul regiunii Crimeea. Ungaria, bună prietenă a Rusiei mai nou, încearcă ceva similar în Transilvania, unde şi cererile de protecţie a Ungariei s-au înmulţit.

Atâta doar că Rusia s-a mişcat mai repede, bazată pe forţa ei militară şi pe ezitările reacţiilor internaţionale. Ungaria face acelaşi lucru, dar cu paşi mici, încercând să înşele privirile noastre. Şi Rusia, mai întâi, dădea paşapoarte, ca apoi să poată spune că a intervenit în beneficiul cetăţenilor ei. Ungaria face la fel, pregătindu-şi dreptul de a se amesteca în Transilvania pe baza cetăţeniilor maghiare de care se simte „responsabilă”. Cât despre agitatori şi politicieni care să ceară protecţia statului maghiar, nu ducem lipsă, şi nu e vorba doar de Tokes. Plus că statul român e plin acum de demnitari cu dublă cetăţenie, cea românească şi cea maghiară. De cine ascultă aceştia, de unde îşi iau ordinele? România se va trezi astfel prinsă între avansurile ruseşti de la est şi horthysmul de la Budapesta dinspre vest, cu precizarea că relaţiile dintre Ungaria şi Rusia sunt mai bune ca niciodată.

Anexarea nu e doar cea de pe hârtie, ci şi cea a instituţiilor, retrocedărilor false, drepturilor nelimitate devenite obligaţiuni împovărătoare pentru români, toate acestea fac parte din disoluţia statului român în Transilvania.

Pentru FIDESZ, campania electorală nici nu putea să meargă mai bine, câtă vreme nu îi dă nimeni afară din România, pe ei şi centrele lor de colectare de cetăţenie, cât timp se tot ridică voci care să ceară intervenţia statului maghiar peste suveranitatea României în vederea şi mai multor drepturi pentru o minoritate care a încălecat de mult majoritatea şi face ce vrea.

Profitând de prezenţa UDMR la guvernare, pretenţiile maghiare vor tot creşte şi vor cuprinde România în menghină, vor invada inspectoratele şcolare, prefecturile, toate micile instituţii locale unde va deveni o obligativitate să apleci urechea la orice nerozie etnică. Numai bine pentru voturile FIDESZ din Ungaria, care va raporta cu mândrie ce rezultate excepţionale are în încălecarea românilor şi în supremaţia maghiară într-o ţară străină. Căci anexarea nu e doar cea de pe hârtie, ci şi cea a instituţiilor, retrocedărilor false, drepturilor nelimitate devenite obligaţiuni împovărătoare pentru români, toate acestea fac parte din disoluţia statului român în Transilvania. Chiar dacă nu e spectaculoasă pentru că se petrece pe tăcute, anexarea Transilvaniei de către Ungaria a început deja...

 

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite