Crin Antonescu: „Până când o instanţă spune contrariul, îl consider nevinovat pe Varujan Vosganian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, crede în nevinovăţia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, suspectat de complot şi de subminarea economiei naţionale.

Antonescu a fost întrebat, joi, cum comentează acuzaţiile aduse ministrului Economiei Varujan Vosganian.

„Până când o instanţă spune contrariul, îl consider nevinovat pe Varujan Vosganian. Am văzut în dosar o înşiruire de interpretări şi supoziţii, nu am văzut o dovadă concretă, o înregistrare de vreun fel, nu am văzut nimic, nici măcar vorbindu-se despre Vosganian. Ca atare, toate acestea mă fac să cred cu tărie în nevinovăţia lui“, a spus Antonescu.

Anterior, Vosganian a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a susţinut nevinovăţia.

„În douăzeci şi trei de ani, de când sunt membru al Parlamentului, cu foarte mică pauză, ocupând funcţii dintre cele mai înalte în stat şi administrând cel mai mare minister din istoria României, nu a existat nicio suspiciune de corupţie.“, a afirmat acesta.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, luni, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite