Cosette Chichirău:  Scenariul „dacă nu vine Cioloş, USR dispare“ nu are o bază în realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosette Chichirău FOTO Eduard Enea
Cosette Chichirău FOTO Eduard Enea

Deputaţii USR Cosette Chichirău şi Iulian Bulai recunosc că premierul Dacian Cioloş are o imagine foarte bună, însă vorbesc şi despre problemele pe care le ridică o eventuală intrare a sa în partid.

„Domnul Dacian Cioloş este o persoană foarte stimată în spaţiul public, este un prim-ministru care a arătat că face diferenţa şi USR îşi doreşte oameni competenţi, oameni cu bune intenţii, oameni cu bună-credinţă, oameni care au dat dovadă că fac diferenţa. Dacian Cioloş este binevenit în USR, problema este de perspectivă şi dezvoltare. Ne dorim un USR care peste patru ani, pentru a ajunge la guvernare, îşi doreşte şi mici compromisuri? Da sau nu. Dacă sunt compromisuri, care sunt compromisurile respective? Suntem noi capabili sau vrem voi să creăm nişte portiţe ca unii primari din PMP sau PNL sau ALDE ar vrea să vină în USR pentru că sunt fascinaţi de domnul Cioloş şi vor să lucreze în mare parte cu el? Dar dacă ei vin şi ajungem la guvernare nu ne-am încălcat deja principiul să spunem stop traseismului?”, a afirmat deputatul.

Bulai a mai spus că, „dacă ăsta este preţul” pe care trebuie să îl plătească USR „pentru venirea domnului Cioloş, atunci e mai bine ca domnul Cioloş poate să nu vină”.

„Dar, cum am spus, ne dorim oameni competenţi, dar care este preţul pe care noi trebuie să îl plătim, noi ca formaţiune nouă, pentru venirea domnului Cioloş. Rămânem curaţi, dar poate mai slabi politic pentru că nu avem o personalitate puternică ca Dacian Cioloş, dar ne dezvoltăm şi ajungem la guvernare peste 10-15 ani sau facem tot ce este posibil pentru a ajunge la guvernare în 2020 cu riscul unor compromisuri pe care noi le-am contestat în campania electorală şi până acum”, a completat Iulian Bulai.

Deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat, la rândul său, că oamenii care se luptă pentru putere „sub acoperirea interesului naţional au pure interese personale”, iar în această cheie trebuie interpretat ce se întâmplă în prezent cu Dacian Cioloş

„Din interior este şi o luptă de putere, întotdeauna vor fi lupte de putere. Asta nu înseamnă că este mai bine pentru România sau pentru USR un scenariu sau altul. Aceşti oameni care se luptă pentru putere sub acoperirea interesului naţional au pure interese personale. În această cheie trebuie să interpretăm ce se întâmplă acum cu Dacian Cioloş – presiuni interne şi externe pentru scopuri altele decât binele USR şi binele României. Scenariul dacă nu vine Cioloş, USR dispare, moare, nu are o bază în realitate”, a subliniat Cosette Chichirău.

Adevărul a scris ieri că Nicuşor Dan şi  Dacian Cioloş au consfinţit, la telefon, eşecul negocierilor pentru intrarea fostului premier în USR. Cioloş urmează să lanseze un partid nou, în timp ce USR e divizat: unii cred că Nicuşor Dan nu-i putea pune lui Cioloş partidul pe tavă, în timp ce alţii cred că fostul premier, cu notorietatea sa, ar fi dat aripi partidului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite