AUDIO Comisia juridică a Senatului a respins proiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chiuariu, preşedinte Comisia Juridică a Senatului
Tudor Chiuariu, preşedinte Comisia Juridică a Senatului

Senatorii Comisiei juridice au dat marţi aviz negativ la proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană, care urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă

Preşedintele Comisiei juridice, Tudor Chiuariu, a propus aviz negativ la acest proiect, luând în considerare avizul Consiliului Legislativ, dar şi poziţia Partidului Naţional Liberal

Prezent la dezbateri, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a susţinut că toate regulile cu privire la acest caz sunt respectate cu stricteţe. Ba, mai mult, conform punctului de vedere al Ministerului Justiţiei, a fost dat un răspuns cu anumite observaţii la o variantă a acestui proiect de lege, care a fost discutat în şedinţă de Guvern. 

Senatorii vor dezbate în procedură de urgenţă proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Senatorii au aprobat, cu 91 de voturi "pentru", 18 voturi "împotrivă" şi o abţinere, dezbaterea proiectului în procedură de urgenţă.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu declara, luni, că Biroul Permanent al Senatului a decis, la solicitarea grupului PSD, ca proiectul de lege privind Roşia Montană să intre în procedură de urgenţă în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite