Codrin Ştefănescu: Condamnarea lui Dragnea a fost un glonţ în plex, aproape de inimă, pe care PSD l-a luat. Liberalilor le lipsesc 77 de voturi la moţiune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a vorbit, la Adevărul Live, despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, modificarea legislaţiei penale, dar şi despre nominalizarea preşedintelui pentru şefia SIE.

Adevărul: Trece moţiunea de cenzură?

Codrin Ştefănescu: Aţi scris azi în „Adevărul“ despre condiţiile pe care le pun liderii PSD din teritoriu pentru a răsturna binomul Dragnea-Dăncilă. Sursa dvs ori este foarte mică în PSD, ori provine din Pro-România. Nimeni din PSD nu vrea să dărâme nimic. Oamenii au fost solidari-furioşi la CEX. Condamnarea lui Dragnea a fost un glonţ în plex, apropae de inimă, pe care PSD l-a luat. Nimeni nu vrea să schimbe conducerea partidului sau să creeze un cutremur interior. Vrem să mergem până la capăt cu modificarea Codurilor penale. Pe electoratul nostru nu-l interesează că Iohannis ne face penali. Pe noi ne doare când ai noştri sunt dezamăgiţi. Nimeni nu şi-a dorit condamnarea asta. Eu am fost şocat. E o decizie pe care nu o aşteptam. 

Nu mai trec parlamentari de la PSD la Ponta?

Nu. Ce nu ştiu duşmanii noştri e că PSD, în momentul în care este lovit de un adversar foarte puternic, se uneşte, e ca un arici. Chiar şi micile neînţelegeri personale s-au închis. Ponat atacă PSD în ansamblu pentru că are o problemă cu Dragnea. I-am spus lui Ponta: „PSD te-a făcut tot ce eşti. Ai pierdut în faţa lui Iohannis din vina ta“. Apoi Iohannis a fost întors cu cheiţa, a fost preluat de statul paralel.  

Nici Oprea nu va rupe din PSD?

Gabriel Oprea şi-a relansat partidul. Lui Oprea îi datorăm stabilitatea guvernării PSD. Oprea a primit foarte multe oferte de a trăda PSD şi a refuzat. De asta i s-au şi deschis dosarele penale.

Ce relaţie este între Dragnea de Oprea?

Statul parelel l-a susţinut pe Valeriu Zgonea să preia PSD. Inclusiv Maior şi Coldea. Eu m-am dus atunci la Oprea şi i-am spus că noi mergem pe mâna unui civil, adică îl vrem pe Dragnea, nu pe Zgonea. Şi atunci Oprea a ieşit şi a spus public că-l susţine pe Dragnea. 

Vă este frică că o să treacă moţiunea?

Asta trebuie să-l întrebaţi pe Orban. O să vedeţi scorul. Le lipsesc 77 de voturi. Când diferenţa e de 5 voturi, se joacă, dar când ai 77 de voturi diferenţă e distanţa de la Pământ la Soare. 

De ce vă ţineţi oamenii în ţarc la moţiune?

Mai mulţi oameni din PNL vor să plece şi moţiunea ar fi fost votată şi de parlamentari PNL. Aşa că vrem să-i enervăm. În zilele următoare veţi vedea că vor pleca mulţi parlamentari din PNL spre ALDE şi spre PSD. 

Îl puneţi pe Vlase la SIE?

Vlase nu e cal troian în PSD, el e de 18 ani în partid. E membru semi-fondator. Vlase are studii de specialitate făcute la americani pe acest domeniu. Îl susţinem. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite