Băsescu: „Nu pot să cazez CFR Marfă la Cotroceni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a făcut luni, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă pe tema privatizării CFR Marfă, subliniind că, potrivit legii, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu trebuie să îşi asume responsabilitatea în acest sens.

„CSAT şi-a încheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013, când, prin Hotărârea nr. 23, a avizat strategia de privatizare“, a explicat şeful statului.

"Nu pot să cazez CFR Marfă la Cotroceni“, a mai spus el.

În cazul în care CSAT ar aviza privatizarea CFR Marfă, a susţinut preşedintele, s-ar încălca Legea fundamentală a ţării.

„Nu pot încălca o Constituţie care a fost singurul meu scut în cele două mandate. Nu voi face un act ilegal la bătrâneţe, către terminarea celui de-al doilea mandat. Poate am fost mai puţin experimentat în prima parte a mandatului, dar nu acum“, a explicat Băsescu.

„Dacă ar fi fost în responsabilitatea mea, luam demult decizia“, a mai spus el.

De asemenea, preşedintele a precizat că, în ciuda zvonurilor apărute, nu a avut informaţii suplimentare privind privatizarea CFR Marfă.

„SRI şi SIE au confirmat că s-au distribuit aceleaşi informaţii la Preşedinţie şi la Guvern. Am cerut serviciilor să facă verificarea, le-am dat o oră să o facă, dacă nu au făcut-o. Am fost informat că nu a fost cazul“, a încheiat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite