Băsescu: Ţinta lui Putin este legată de gurile Dunării. Această concluzie este confirmată astăzi de generalul Forţelor americane în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Mediafax
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu atrage atenţia asupra declaraţiilor lui Frederick Hodges, comandantul Forţelor americane din Europa, potrivit cărora preşedintele rus Vladmir Putin ţinteşte gurile Dunării, concluzie trasă de fostul şef al statului încă de acum doi ani.

„Am venit să-i atenţionez că astăzi  a fost o declaraţie extrem de importantă legată de evoluţiile din Europa de Est. A fost declaraţia generalului Friedrick Hodges, comandatul Forţelor americane în Europa. Sunt convins că în urma informaţiilor şi a unei analize a regiunii  a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani, că ţinta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării. Acest lucru, venit din partea unui comandant militar,  nu este de trecut cu vederea. S-a ajuns la aceeaşi concluzie, din analiza mea şi a structurilor de securitate româneşti, pe care am tras-o acum doi ani, iar astăzi este confirmată, ca analiză, de generalul Hodges. Cred că este un semnal care trebuie tras. I-am rugat pe partenerii din PMP să aibă în vedere că nu este de joacă cu situaţia de securitate din regiune“, a spus Traian Băsescu.

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a avertizat, joi, că Rusia încearcă să deţină controlul asupra gurilor Dunării, ceea ce i-ar oferi o poziţie de forţă asupra economiilor sud-est europene, potrivit The Daily Telegraph.

„Sunt sigur ca Putin vrea sa ne distruga Alianta, nu atacand-o, ci divizand-o. Daca nu credeţi nici acum că Rusia este implicată direct in Ucraina, nu veţi crede niciodată. Nu vreţi să o credeţi", a spus Hodges, într-un discurs susţinut la Berlin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite