Alina Gorghiu: PNL va redepune legea prevenţiei. Sunt lucruri pe care şi PSD, în final, le va înţelege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat luni că PNL va redepune legea prevenţiei în sănătate, precizând că în forma finală a proiectului nu se mai regăsesc înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Prevenţia în Sănătate şi nici sancţiunile pentru pacienţi.

„Legea prevenţiei în sănătate va fi redepusă de colegii noştri parlamentari. Nu mai vorbim despre acea agenţie în lege, despre nici un fel de sancţiune. Sunt lucruri pe care trebuie să le înţeleagă orice român, sunt lucruri pe care şi PSD, în final, le va înţelege“, a declarat Gorghiu.

Copreşedintele liberal a sublinat că o asemenea lege trebuie adoptată, acţiunea de prevenţie fiind necesară. „Dacă nu o să începem să vorbim despre prevenţie în sănătate vom avea aceleaşi cifre îngrijorătoare de fiecare dată când vom ieşi în spaţiul public şi crize sistemice cărora nu le mai găsim rezolvare", a susţinut liderul liberal.

Comisia de Sănătate a respins, marţi, legea prevenţiei pentru că în urma modificării pe care liberalii au adus-o proiectului de lege - renunţarea la înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate - prima cameră sesizată devine Senatul, a declarat deputatul PSD Corneliu Buicu, preşedintele Comisiei, citat de Mediafax

De asemenea, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că Legea prevenţiei în sănătate a fost respinsă de Comisia de Sănătate prin încălcarea procedurilor parlamentare, afirmând că amendamentele aduse legii nu au fost supuse dezbaterii aşa cum prevedea Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: 

Comisia de Sănătate a respins proiectul PNL privind prevenţia în sănătate

Deputaţii din Comisia Juridică au respins, cu majoritate de voturi, proiectul PNL care prevede înfiinţare unei noi instituţii care să se ocupe cu prevenţia în sănătate.

Ce s-a întâmplat în prima zi fără fumat în spaţiile publice închise. De la amenzi la alarme false şi la îngăduinţa poliţiştilor: „Cred că sâmbătă demarăm controalele“

Legea antifumat a intrat în vigoare joi, 17 martie. În timp ce în unele judeţe poliţiştii locali au fost îngăduitori şi au preferat „să facă prevenţie“, să împartă pliante şi să atenţioneze oamenii, în alte judeţe s-au dat şi primele amenzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite