Filarmonica din Berlin, în concert la Bucureşti, după 18 ani de negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LIVE VIDEO Celebra Orchestră a Filarmonicii din Berlin, sub conducerea dirijorală a lui Sir Simon Rattle, în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00.

În această seară, pe scena de la Sala Mare a Palatului, de la ora 20.00, va interpreta Simfonia nr. 4 în do minor op 43 a lui Şostakovici. Întregul concert poate fi urmărit live pe adevarul.ro.

Simfonia a IV-a iese din comun în primul rând prin amploare. Primele două părţi sunt construite în formă de sonată, doar finalul are o formă liberă. Acesta se deschide printr-un cortegiu funebru sumbru urmat de un scherzo capricios şi de un caleidoscop de episoade umoristice-groteşti (galopuri, marşuri, un vals, o polcă).

Orchestra Fiarmonică din Berlin a fost înfiinţată în 1882 de către 54 de muzicieni. Bucurându-se de prezenţa unor dirijori de cel mai înalt profesionalism, formaţia şi-a sporit prestigiul, situându-se acum, în ierarhia orchestrelor, imediat după Concertgebouw. UNICEF a desemnat-o, alături de dirijorul Sir Simon Rattle, drept „Goodwill Ambassadors” (Ambasadori ai Bunăvoinţei). Nenumăratele premii acordate de Grammy, Gramophone, Echo etc. nu au făcut decât să-i confirme poziţia privilegiată pe care o deţine.

Sir Simon Rattle a preluat celebra orchestră în septembrie 2002 şi a clădit cu ea sonorităţi inegalabile, peste 70 de opusuri fiind gravate pe CD-uri editate de EMI. Colaborările sale cu filarmonicile şi  teatrele lirice sunt de lungă durată. Preţuirea de care se bucură este marcată atât în Marea Britanie cât şi în lume prin distincţii dintre cele mai înalte. Serveşte cu dăruire teritoriul educaţiei muzicale.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite