Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 12 judeţe din ţară într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul creat depăşeşte 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de percheziţii au loc, joi, în Bucureşti şi în 12 judeţe din ţară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind stabilit la peste 6 milioane de euro. La finalul acţiunii, 46 de persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, 162 de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) din cadrul Poliţiei Române, fac joi 52 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara şi Sălaj. 

Percheziţiile sunt făcute la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de acestea.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

„Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit”, conform documentului citat.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 6 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani.

Anchetatorii precizează că suspecţii ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi  fost disimulată provenienţa banilor.

În urma acţiunii, 46 de persoane vor fi duse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile legale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite