Un escroc rus căutat în toată lumea a fost prins la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean rus care era dat în urmărire internaţională pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de circa 36 de milioane de euro, a fost prins de poliţiştii români la începutul acestei săptămâni în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat emis joi de Poliţia Română, bărbatul a fost prins pe 23 mai de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române.

„Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare ruse au emis o notiţă roşie, echivalentă cu un mandat de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea infracţiunilor înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi abuz în serviciu”, se mai arată în documentul citat.

Concret, bărbatul este suspectat că, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, prin metode frauduloase, a prejudiciat alte societăţi comerciale ruse cu 2.675.000.000 ruble (circa 36 de milioane de euro).

Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, urmând să se pronunţe asupra extrădării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite