Trei persoane reţinute în urma percheziţiilor la evazionişti în 12 judeţe şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane, reţinute în urma unor percheziţii
Trei persoane, reţinute în urma unor percheziţii

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore iar 4.000 de lei şi 3.600 de euro au fost ridicaţi în vederea confiscării, în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„La data de 2 august, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 59 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Iaşi, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani", informează Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că trei persoane ar fi înfiinţat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverşi agenţi economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă şi, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor aferente.

„După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăţi contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral şi restituite reprezentanţilor firmelor reale, fără comisionul perceput de aceştia, care varia între 5-12%", se arată în comunicat.

La sediul BCCO Târgu Mureş au fost conduse, pentru audieri, trei persoane implicate în comiterea infracţiunilor, din judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud, respectiv din municipiul Bucureşti, faţă de acestea luându-se măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Alba, Sibiu, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Iaşi, Giurgiu, Covasna, Harghita şi Ilfov, precum şi jandarmi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite