UPDATE Sorin Oprescu a fost externat şi a ajuns înapoi în Arestul Central al Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost dus, miercuri, înapoi în Arestul Central al poliţiei, după ce a fost supus unor investigaţii medicale care i-au fost făcute la Centrul Oncologic Fundeni. Avocaţii edilului declarau săptămâna trecută că acestuia i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, existând suspiciuni că ar avea cancer.

UPDATE Sorin Oprescu a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei după ce a fost supus investigaţiilor medicale la clinica privată de lângă IOB. Potrivit avocatului Alexandru Chiciu, citat de Mediafax, apărătorii aşteaptă raportul medical, în funcţie de care va fi stabilită strategia de apărare.

UPDATE Surse medicale din Institutul Oncologic Bucureşti au declarat, pentru „Adevărul”, că Sorin Oprescu este internat la o clinică particulară aflată în vecinătatea institutului. „Explorarea se face acolo, este vorba de clinica Affidea, fosta Euromedic. Ar putea ajunge la noi în spital abia joi, dacă se dovedeşte că există o leziune neoplazică, şi va fi consultat de unul din medicii de pe secţia de chirurgie toracică”, au precizat oficialii din spital.

Mai exact, edilul suspendat al Capitalei a fost transferat cu o ambulanţă la o clinică de lângă sediul Institutului Oncologic Bucureşti, unde va fi suspus unei analize amănunţite, după ce medicul din arest i-a descoperit un nodul la plămân. Primarul, care este insulino-dependent, este cunoscut ca fiind un fumător înrăit de foarte mulţi ani.

Oprescu a declarat la intrarea în duba Poliţiei că se simte mult mai bine şi că speră să nu aibă probleme cu sănătatea. După ce va fi supus investigaţiilor medicale, Oprescu va mai sta sub supravegherea medicilor timp de câteva ore, urmând să se întoarcă în arest în cursul serii de miercuri.

Doza de insulină

Potrivit avocatului său, Victor Mocanu, primarului suspendat al Capitalei i se va face un computer tomograf. Mocanu a mai declarat şi că administrarea unei supradoze de insulină a fost necesară după ce s-a constatat că regimul alimentar din Arestul Capitalei nu corespundea cu cel pe care îl respecta Oprescu.

Totodată, apărătorul a anunţat că a mai depus, la Tribunalul Bucureşti (TB) o nouă cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau control judiciar. Motivul: starea de sănătate a edilului, dar şi o serie de elemente noi „care reies din probele administrate şi în motivările instanţelor”, a explicat cel de-al doilea avocat al lui Oprescu, Alexandru Chiciu.

Practic, în acest caz, în total şase judecători, de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti, au decis că Oprescu trebuie să fie cercetat în stare de arest preventiv. Iar pe 6 septembrie, când a fost adus prima dată în faţa unui judecător cu propunerea de arestare preventivă, starea de sănătate nu a fost invocată de avocaţi. Abia după ce a ajuns după gratii, pe 7 septembrie, avocaţii au anunţat că este dependent de insulin şi că are problemele de sănătate. „Însă dorinţa lui Sorin Oprescu a fost să nu se invoce problemele medicale în faţa instanţei”, susţineau atunci avocaţii.

Apar problemele cardiologice

Cu toate acestea pe 21 septembrie, după lungi negocieri cu autorităţile, primarul a fost transportat la spital pe motiv că se simţea rău. Avocaţii au cerut eliberarea acestuia şi au depus o serie de acte medicale din care rezulta că prezenta, la momentul încarcerării, diabet zaharat tip II cu necesar de insulină, arterită, retinopatie incipientă, stent în 2005. Cele mai grave probleme medicale erau de natură cardiologică. De altfel, pe 25 septembrie, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a intervenit în acest caz şi anunţa că timp de 24 de ore a făcut verificări la Arestul Capitalei şi că Oprescu trebuie internat la o clinică de cardiologie.  În aceeaşi zi, instanţa a respins cererea şi a spus că „nu există o expertiză medicală din care să rezulte că viaţa inculpatului este în pericol din cauza condiţiilor de detenţie”.

Judecătorul a spus că bolile invocate pot fi tratate în sistemul medical din penitenciare. Cu toate acestea, Oprescu a fost transportat la Spitalul Universitar, dar după 4 zile de investigaţii, medicii au decis, pe 29 septembrie,  că starea lui de sănătate nu impune menţinerea lui în spital.

O zi mai târziu, pe 30 septembrie, Tribunalul Bucureşti a prelungit arestarea. Pe aspectele privind starea de sănătate, judecătorii au arătat că „nu există probe în sensul că inculpatul nu ar suporta regimul de detenţie, de altfel, pentru acesta, existând şi posibilitatea tratamentului medical sub pază permanentă”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite