Război în Ucraina. Bode: „Suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Îi asigur pe toţi românii că sunt bine protejaţi” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că autorităţile române sunt pregătite pentru orice scenariu „cu măsuri care să limitele ela maximum efectele agresiunii armate asupra populaţiei” şi le-a oferit asigurări românilro că sunt protejaţi, iar securitatea României este garantată.

UPDATE - Ministrul de Interne a precizar că toate instituţiile responsabile din România sunt mobilizate la cote maxime pentru a gestiona situaţia, în funcţie de evenimentele din teren. Totodată, Bode a subliniat că autorităţile sunt pregătite pentru a gestiona un flux mare de oameni la frontierele ţării. 

„Structure MAI sunt pe deplin implicate în furnizarea unui răspuns coordonat la toate provocările momentului. Precizez că există o colaborare foarte bună cu toate instituţiile responsabile astfel încât să oferim suportul legal şi umanitar necesar persoanelor refugiate care se prezintă la graniţele ţării şi solicită ajutorul României. 

Astfel, poliţia de frontiera, inspectoratul general pentru Imigrări, structurile departamentului pentru situaţii de urgenţă, instituţia prefectului, sunt mobilizate la cote maxime pentru gestionarea situaţiei în funcţie de evoluţiile din teren. Sunte, pregătiţi să gestionăm un flux mare la frontieră. Am întări controlul şi  supravegherea sportivă a frontierelor României”.


„Imaginile dramatice cu cetăţenii ucraineni care fug din calea războiului sunt de neacceptat pentru secolul în care trăim. Este un moment critic. Asistăm la o deteriorare accelerată a climatului de securitate. Prin declanşarea acestui atac asupra unui stat liber şi suveran. Rusia rescrie o pagină neagră din istorie, prin care un conflict armat decide soarta unei naţiuni”, a declarat Lucian Bode, vineri, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul de Interne a subliniat că ţara noastră rămâne „ferm angajată” în protejarea păcii şi a securităţii din zonă, cât şi în oferirea de sprijin umanitar ucrainenilor.

„Nimic nu poate justifica retorica revizionistă a liderului Federaţiei Ruse în faţa acestui atac brutal,. Comunitatea internaţională acţionează dur împotriva agresorului care ameninţă securitatea lumii democratice. România rămâne ferm angajată în efortul comuna e proteja pacea şi securitatea în regiune şi e a asigura sprijin umanitar naţiunii ucrainene. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, cu măsuri care să limiteze la maximum efectele acestei agresiuni armata asupra populaţiei. Ne aflăm sub protecţia NATO, cea mai purtenică alianţă din toate timpurile. Din această perspectivă, vreau să îi asigur pe toţi românii că sunt bine protejaţi, iar securitatea României este garantată”, a mai adăugat ministrul de Interne. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite