Raluca Prună, reacţia la crima din Capitală: „Violenţa domestică rămâne o problemă pe care mult prea mulţi dintre noi nu vor să o vadă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună,  a reacţionat în urma crimei care a avut loc, joi, în Capitală, postând pe pagina sa de Facebook că a cerut instituţiilor pe care le conduce să vină cu planuri pentru ca „violenţa domestică să poată fi prevenită în România".

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook o reacţie la situaţia femeii din Capitală care a murit, joi,după ce a fost înjunghiată de 25 de ori de fostul iubit, pe care îl acuzase de hărţuire. Mesajul ministrului Justiţiei este semnat şi de Dragoş Pâslaru şi Valeriu Nicolae, colegii săi de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

„A murit încă o femeie din cauza violenţei domestice. Niciun comunicat de presă oricat de bine intenţionat şi oficial ar fi el nu va putea să schimbe asta. De mult prea multe ori, comunicatele de presă ale instituţiilor statului sunt defensive şi scrise într-un limbaj care să prevină orice fel de posibilă interpretare maliţioasă din partea mass-mediei şi nu rareori orice fel de responsabilizare a acestor instituţii.

Violenţa şi în special violenţa domestică rămâne o problemă pe care mult prea mulţi dintre noi nu vor să o vadă. Prea mulţi îşi ascund lipsa de reacţie în spatele unor justificări mai mult sau mai puţin penibile. Sistemul este încă disfuncţional pentru că nu reuseşte să prevină sau să sancţioneze aşa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei şi copii.

Încercăm să îl facem mai bun. Ar fi trebuit să fi încercat mai mult şi în mod indirect ne simţim personal responsabili pentru tragedia de ieri. Am cerut instituţiilor pe care le conducem sau coordonăm să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor astfel de incidente.

Avem nevoie şi de ajutor. Pentru că lucrurile nu se schimbă numai prin legi şi politici publice ci şi printr-o atitudine diferită a societăţii faţă de violenţă. Iar aici fiecare dintre noi putem să facem mai mult.
Vom căuta soluţii pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituţiile care ar trebui să prevină şi să intervină mult mai bine şi rapid în cazul violenţei domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituţiilor abilitate şi apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Insă orice am face, nu vom putea să reuşim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostrum”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite