VIDEO Protest în Capitală. Noi incidente între protestatari şi jandarmi. Manifestanţii au încercat să blocheze Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de manifestanţi au protestestat în Piaţa Victoriei din capitală, pentru a doua seară, îndemnând la nesupunere civică şi dorind să blocheze accesul în zona, în semn de opoziţie faţă de modificarea Codului penal. Mitingul a fost convocat pe Facebook de mai multe grupuri civice.

UPDATE 22.24 Protestul din Piaţa Victoriei faţă de modificarea Codurilor penale s-a încheiat, joi seară. După ce au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au intonat imnul, unii dintre manifestanţi au aşezat pe caldarâm lumănări aprinse în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit în aşteptarea unui transoplant pulmonar.

\UPDATE 21:35 La ora 21.00, cele câteva sute de manifestanţi au intonat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor.

UPDATE 20:30 Negociatori ai Jandarmeriei stau de vorba cu manifestanţii şi spun că la protestul de miercuri seară nu au dat cu gaze lacrimogene, deşi a existat un incident, surprins de camerele video, în care mai mulţi protestatari şi jurnalişti au fost afectaţi de acestea.

Oamenii scandează "Nu scăpaţi", "Justiţie, nu corupţie", "Demisia!", "PSD, ciuma roşie", "Hoţii".

UPDATE 20:23 Traficul auto este întrerupt pe breteaua care face legătura dintre Bulevardul Kiseleff şi Bulevardul Mihalache şi Bulevardul Titulescu.

UPDATE 20:10 Numărul protestatarilor este de circa 400 de persoane. Manifestanţii sunt grupaţi în centrul Pieţei Victoriei, iar zona este delimitată cu garduri de protecţie. Numeroase forţe de ordine de la Jandarmerie sunt plasate în Piaţă, ca şi miercuri seară. 

UPDATE 19.00 La ora aceasta în Piaţa Victoriei sunt deja câteva sute de protestatari. Aceştia au încercat să blocheze circulaţia pe Bulevardul Mihalache fapt ce a condus la tensiuni cu forţele de ordine. Oamenii au un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Depolitizarea CCR".

Este a doua seară consecutivă în care bucureştenii ies în stradă după ce Parlamentul a votat miercuri modificările aduse Codurilor penale.


VIDEO Deputaţii PSD şi ALDE din Cluj, întâmpinaţi la aeroport de un grup de protestatari

Şeful PSD Cluj, Horia Nasra, deputatul PSD Cristina Burciu şi deputatul ALDE Steluţa Cataniciu fost întâmpinaţi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, joi, 5 iulie, de un grup de protestatari.


***

Comunitatea Facebook Corupţia Ucide a anunţat un nou protest joi în Piaţa Victoriei din Capitală începând cu ora 17. „ Acum, România are nevoie de noi mai mult ca niciodată, are nevoie ca toţi cetăţenii ei să o apere”, e doar unul din mesajele organizatorilor.

„Acceptaţi modificările votate pentru scăparea lui Liviu Dragnea dar şi albirea dosarelor a peste 2000 de inculpaţi pentru abuz în serviciu? Daca nu, atunci ne vedem în stradă!

Ce vrea puterea? Să scape cei mai corupţi şi responsabili pentru situaţia în care se află România acum. Şi mai vor ca jurnaliştii care ne vor informa despre fărădelegile făcute de ei, să facă puşcarie. Da, asta vor. Nu este nicio exagerare când afirmăm că vom ajunge în dictatura partidului aflat la putere, dacă nu intervenim acum.

Până acum, nu au reuşit să îşi treacă legile favorabile lor. Iar asta ţi se datorează şi ţie pentru faptul că ai ieşit în stradă. Acum, România are nevoie de noi mai mult ca niciodată, are nevoie ca toţi cetăţenii ei să o apere. Ieri am arătat că se poate, dar astăzi trebuie sa arătăm că suntem fermi şi uniţi pentru o justiţie independentă.

Constituţia: Art. 55 – Apărarea ţării: (1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”, se arată pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Reportaj video de la protestul din 4 iulie

..

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite