Primele mărturii după accidentul de microbuz din Ungaria, soldat cu trei români morţi şi zeci de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
17 persoane au rămas internate în spital FOTO Mediafax/ MIhadan Zoltak
17 persoane au rămas internate în spital FOTO Mediafax/ MIhadan Zoltak

Au apărut primele mărturii după tragedia de vineri din Ungaria, unde un camion din Bulgaria a lovit un microbuz din România, iar trei oameni au murit şi alţi 18 au fost răniţi. Unul dintre şoferii microbuzului a fost externat şi a ajuns acasă, la Galaţi, unde a povestit despre momentele prin care a trecut.

Între timp, patronul firmei româneşti de transport a angajat un avocat pentru a-l acţiona în judecată pe şoferul bulgar şi compania pentru care acesta lucra.

Marius Pintilie era şoferul de rezervă al microbuzului cu români implicat în accidentul de vineri din Ungaria. Bărbatul efectua pentru prima oară cursa cu destinaţia Milano şi îşi aminteşte că traficul era îngreunat la 20 de kilometri înainte de intrarea în Budapesta.

Colegul meu a încetinit, a pus maşina pe avarii, a oprit la 4,5 metri de maşina din faţă. În următoarele momente a venit camionul de Bulgaria şi ne-a luat pe sus şi ne-a aruncat în afara carosabilului, într-o râpă”, povesteşte Marius Pintilie, citat de Digi24.

El a fost lovit la cap, iar imediat ce şi-a revenit din şoc, a acordat primul ajutor pasagerilor. „La care am putut. Care am crezut că sunt mai grave, le-am lăsat acolo, să nu fie probleme cu coloana”, spune şoferul. Apoi au apărut ambulanţele, care i-au dus pe răniţi la spital.

Patronul firmei româneşti de transport a angajat un avocat pentru a-l acţiona în judecată pe şoferul tirului implicat în accident, dar şi pe compania la care acesta lucra.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul vinerea trecută, din Ungaria, 18 victime au ajuns la spital, iar dintre acestea 17 rămân încă internate. Trupurile celor trei persoane decedate vor fi repatriate cel mai probabil miercuri.


Citeşte şi:

FOTO VIDEO Accident rutier grav produs lângă Budapesta: trei români morţi şi zeci de răniţi

11 dintre răniţii implicaţi în accidentul din Ungaria au ajuns la Bucureşti, aceştia urmând să fie internaţi în trei spitale din Capitală. Trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident auto în care a fost implicat un microbuz cu număr românesc de înmatriculare. Accidentul a fost cauzat de un TIR cu numere de Bulgaria care mergea cu viteză excesivă.

Microbuz românesc implicat într-un accident grav în Budapesta. Administratorul firmei de transport: „Şoferul TIR-ului a adormit la volan”

Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident cu trei morţi, în această dimineaţă, lângă Budapesta. Microbuzul se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi români. Din microbuz şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz au fost transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled.

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 2011

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria, în care trei români au murit şi 18 au fost răniţi, are licenţă din 2011, iar cei doi şoferi, în vârstă de 29 şi, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane, potrivit Ministerului Transporturilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite