Primarul Ploieştiului, dus cu ambulanţa la Tribunalul Prahova. Instanţa a decis ca acesta să fie arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost dus cu ambulanţa la Tribunalul Prahova FOTO Adevărul
Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost dus cu ambulanţa la Tribunalul Prahova FOTO Adevărul

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local, a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunalul Prahova.

UPDATE Primarul municipiului Ploieşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă. 

La ieşirea din sala de judecată, primarul Bădescu a spus că nu poate să creadă ce i se întâmplă şi că aceasta este o justiţie de tip „sovietic”.

Iulian Bădescu, reţinut de către procurorii DNA pentru 24 de ore marţi după-amiază şi internat marţi seară la SJU Ploieşti, a fost scos din spital şi transportat cu o ambulanţă la sediul Tribunalului Prahova, potrivit Mediafax.

În cursul zilei de miercuri, judecătorii de la această instanţă urmează să decidă dacă admit propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori pe numele lui Bădescu.

Iulian Bădescu, reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la Consiliul Local a ajuns de urgenţă la spital marţi seară, după ce i s-a făcut rău în timp ce era transportat către arestul Poliţiei Prahova, situat în municipiul Câmpina, la 30 de kilometri de Ploieşti.

Iniţial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Câmpina, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în condiţiile în care Bădescu, în vârstă de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulină.

Urmărit penal pentru abuz în serviciu

Marţi dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Ploieşti şi la locuinţa primarului PSD Iulian Bădescu, în jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local.

Iulian Bădescu a fost scos cu cătuşe de la DNA Ploieşti, după aproximativ şapte ore de audieri, şi dus spre arestul Poliţiei Prahova, la ieşirea din DNA el negând orice implicare şi toate acuzaţiile legate de o mită pe care ar fi luat-o din banii alocaţi echipei Petrolul.
La ieşirea de la DNA, primarul Iulian Bădescu a spus că este nevinovat şi a respins toate acuzaţiile care i se aduc de către procurori.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploieşti al instituţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, până în 4 martie, la ora 16.15, a lui Iulian Bădescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Conform anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite