Peste 300 de şoferi au fost amendaţi în a doua zi de Crăciun pentru că nu şi-au pregătit maşinile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de şoferi au fost amendaţi de poliţiştii rutieri în a doua zi de Crăciun   FOTO: Adevărul
Peste 300 de şoferi au fost amendaţi de poliţiştii rutieri în a doua zi de Crăciun   FOTO: Adevărul

Peste 300 de şoferi au fost amendaţi în a doua zi de Crăciun, la filtrele rutiere de pe drumurile naţionale fiind verificate autovehiculele care nu aveau anvelope de iarnă, informează, joi, Poliţia Română.

În urma filtrelor constituite pe drumurile naţionale în a doua zi de Crăciun, poliţiştii au dat 303 sancţiuni contravenţionale, toate vizând şoferii care nu şi-au echipat corespunzător maşinile pentru iarnă, aşa cum prevede legea, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

"În a doua zi de Crăciun, poliţişti rutieri, alături de cei de ordine publică, au fost la datorie, în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate", a precizat sursa citată.

Peste 9.000 de şoferi amendaţi de la începutul lunii

În prima zi de Crăciun, peste 100 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu-şi montaseră cauciucuri de iarnă pe maşini, potrivit datelor Poliţiei Române.

În total, în perioada 5-26 decembrie, poliţiştii au dat peste 9.233 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9.200 şoferilor, pentru lipsa anvelopelor de iarnă (379), a dispozitivelor omologate (283) şi pentru alte abateri (8.538). 

Totodată, în urma controalelor au fost amendaţi şi 33 de administratori de drumuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite