Patru minori care voiau să intre ilegal în România, prinşi de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru minori afgani, care voiau să intre ilegal în România, au fost descoperiţi, pe 29 noiembrie, de poliţiştii de frontieră din Giurgiu. Cei patu erau ascunşi într-un mijloc de transport. De asemenea, oamenii legii au prins şi un bărbat turc care voia să tranziteze ţara noastră folosindu-se de documente false.

Pe 29 noiembrie, la ora 2.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Mercedes, un cetăţean bulgar în vârstă de 41 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, rulouri de textile din Turcia pentru Belarus. 

                                           

În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit doi băieţi ascunşi în compartimentul marfă al semiremorcii.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, s-a constatat că cei doi băieţi sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, aceştia declarând că intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-o ţară din vestul Europei. 

Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au descoperit doi cetăţeni afgani, cu vârste de 15, respectiv 17 ani, care intenţionau să intre ilegal în România. Aceştia erau ascunşi într-un camion condus de un cetăţean turc, care transporta produse electrice din Turcia pentru Polonia.

În urma cercetărilor, cei doi au precizat au plecat din ţara lor în urmă cu aproape două luni şi au intrat ilegal în Turcia ascunşi în mijloace de transport. În Turcia au fost ajutaţi de cetăţeni ale căror date de identitate nu le cunosc, care i-au urcat în camion pe timp de noapte, tăind prelata şi lipind-o pe interior, fără să ştie şoferul.

„În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, cetăţenii afgani, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră.

Un cetăţean turc s-a folosit de documente false pentru a tranzita România

În seara zilei de 28 februarie, poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au depistat un cetăţean turc care voia să intre ilegal în România, folosindu-se de documente false. 

Concret, la intrarea în România, bărbatul era la volanului unei maşini, iar alături de el era o altă persoană care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

Acesta le-a spus autorităţilor că şi-a procurat documentele de la un cetăţean bulgar de etnie turcă, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 1.500 euro. Bărbatul voia să ajungă în Suedia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana şi documentele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite