Ministrul Justiţiei, despre atacurile lui Băsescu la adresa lui Kovesi: O întunecare temporară a raţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună FOTO David Muntean
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună FOTO David Muntean

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a criticat, într-un interviu acordat News.ro, atacurile fostului preşedinte Traian Băsescu asupra şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.  Astfel, Prună a catalogat afirmaţiile lui Băsescu privind presupusul plagiat al lui Kovesi ca o întunecare temporară a raţiunii.

Declaraţia lui Trian Băsescu precum că ştia că Laura Codruţa Kovesi a plagiat în teza sa de doctorat a fost catalogată de ministrul Justiţiei drept o întunecare temporară a raţiunii justificată prin implicarea în dosarele penale.

"Pentru mine este într-un fel surprinzător, într-un fel deloc, să văd că politicieni care au ocupat funcţii înalte în statul român, care au fost în poziţia de a face chiar propuneri şi chiar numiri la vârful magistraturii, vin acum şi îi contestă pe cei pe care i-au propus sau i-au numit. Şi atunci iau acest lucru că pe o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea în dosarele penale. Implicare efectivă sau, nu ştiu, potenţială. E păcat că lucrurile se întâmplă aşa şi eu sper că magistraţii care sunt atacaţi să nu se lase impresionaţi de acest lucru”, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că avea informaţii, neînsoţite însă de probe, încă din 2014 despre un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat a Codruţei Kövesi, plagiat care ar fi fost muşamalizat de Sebastian Ghiţă şi Mihnea Costoiu, Băsescu susţinând totodată că, în 2016, actualul procuror-şef al DNA a ameninţat un demnitar că va fi arestat dacă se redeschide dosarul de plagiat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite