Ministerul de Externe: autorităţile spaniole s-au angajat să termine în 10 zile testele ADN ale victimelor accidentului rutier în care au ars de vii 8 români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt români au murit marţi într-un accident rutier produs în Spania FOTO Levante/Loino
Opt români au murit marţi într-un accident rutier produs în Spania FOTO Levante/Loino

Autorităţile spaniole s-au angajat să finalizeze în 10 zile efectuarea testelor ADN ale românilor decedaţi în accidentul produs marţi seara pe o autostradă din provincia Alicante. Ministerul de Externe a anunţat că se vor întocmi paşapoartele mortuare necesare repatrierii.

„În prezent, autorităţile spaniole derulează procedurile specifice în astfel de situaţii, respectiv efectuarea testelor ADN ale victimelor accidentului, pe care s-au angajat să le finalizeze în cel mai scurt timp posibil (maxim 10 zile). După realizarea acestor probe se vor emite rapoartele medico-legale pe baza cărora se vor putea întocmi certificatele de deces, respectiv paşapoartele mortuare necesare repatrierii cetăţenilor decedaţi în România", precizează Ministerul de Externe într-un comunicat de presă emis joi.

Potrivit ministerului, autorităţile române analizează toate posibilităţile legale privind repatrierea trupurilor neînsufleţite ale victimelor accidentului, inclusiv prin societăţile de asigurări implicate.

În marja Consiliului Afaceri Externe de marţi, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a abordat situaţia cazului victimelor accidentului cu omologul său spaniol, José Manuel García-Margallo, care i-a transmis un mesaj de condoleanţe şi l-a asigurat de întregul sprijin din partea autorităţilor spaniole pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a acestui caz, mai precizează MAE.

Un microbuz în care se aflau opt români s-a ciocnit cu un TIR intrat pe contrasens, la kilometrul 543 al autostrăzii A-7, în apropiere de Alicante, marţi seară, după care a luat foc şi a ars complet. Toţi cei opt români - şapte pasageri şi şoferul - au murit.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Şoferul microbuzului implicat în accidentul cu 8 morţi din Spania este din Alba. Probe ADN prelevate de la bunică pentru identificare

Povestea românilor carbonizaţi pe o şosea din Spania

Povestea tânărului mort în drum spre avionul care îl aducea în România să se însoare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite