Medici de rang înalt pentru regele romilor. Brădişteanu l-a consultat pe Cioabă în Antalya, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Şerban Brădişteanu a mers în Turcia la solicitarea familiei Cioabă FOTO Adevărul
Medicul Şerban Brădişteanu a mers în Turcia la solicitarea familiei Cioabă FOTO Adevărul

Florin Cioabă, autointointitulatul rege al romilor, va urma un tratament medicamentos, întrucât starea sănătăţii sale nu permite în acest moment realizarea unei intervenţii chirurgicale, a declarat joi medicul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, care a mers în Antalya pentru a-l evalua, la solicitarea familiei. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că sunt în contact cu familia lui Cioabă şi autorităţile din Turcia.

UPDATE  Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) spun că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au obţinut informaţii despre starea lui Florin Cioabă de la medicii din spitalul din Antalya şi, ulterior, au ţinut legătura permanent cu doctorul Şerban Brădişteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situaţia medicală şi pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

"La momentul actual, decizia medicală este ca, până la stabilizarea stării de sănătate a pacientului, acesta să rămână internat în spitalul din Antalya, urmând ca situaţia să fie reevaluată zilnic", a precizat sursa citată.

În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziţie un avion SMURD.

Costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

UPDATE Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

Şerban Brădişteanu a spus, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea în ţară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă, starea lui fiind gravă.

„Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare”, a precizat medicul.

Circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului

Şerban Brădişteanu a mai spus că circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de "stupoare cerebrală". De asemenea, capacitatea de contracţie a inimii este redusă, dar Florin Cioabă recuperează zilnic, iar infarctul i-a afectat şi rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adăugat că intervenţia promptă şi profesionalismul medicilor din Turcia au făcut ca Florin Cioabă să înceapă să recupereze după infarct, dar starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Brădişteanu a precizat că a avut o cooperare foarte bună cu echipa medicală care îl îngrijeşte pe Florin Cioabă în Antalya, din care fac parte neurologi, cardiologi, internişti, anestezişti, şi în continuare va ţine legătura permanent cu aceştia.

UPDATE Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu l-a rugat să meargă în Turcia pentru a evalua starea de sănătate a lui Florin Cioabă şi a aprecia ce este mai bine de făcut pentru acesta.

Întrebat cine l-a solicitat să meargă în Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioabă, medicul Şerban Brădişteanu a spus că rugămintea a venit din partea preşedintelui Traian Băsescu.

"Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, petnru a aprecia ce este mai bine de făcut pşentru un om, până la urmă", a spus Brădiştanu.

Cheltuielile, suportate de familia lui Cioabă

Brădişteanu a adăugat că toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioabă. „În prezent, starea pacientului nu permite realizarea unei intervenţii chirurgicale, el va primi un tratament medicamentos”, a spus medicul Şerban Brădişteanu, după ce l-a evaluat, în Antalya, pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă.

Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

Întrucât starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite o intervenţie chirurgicală, medicii care îl îngrijesc au hotărât să-l supună unui tratatament medicamentos, sub atentă supraveghere şi monitorizare, a precizat Brădişteanu.

Brădişteanu a mers în Antalya la solicitarea familiei

Medicul Şerban Brădişteanu a fost solicitat să meargă în Antalya de către familia lui Florin Cioabă, după ce acesta a suferit, luni după-amiază, un preinfarct. Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct şi este în comă indusă, la un spital din Antalya.

„Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (luni după-amiază, n.r.), el se ştia cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari şi asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineaţă şi era foarte agitat, iar acum ştiu că este într-o comă indusă medical”, spunea atunci Dorin Cioabă, care se afla în Turcia, citat de Mediafax.

Secretarul general al Asociaţiei Ţiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, declara marţi, pentru MEDIAFAX, că Florin Cioabă este "în stare foarte gravă".

"Este în stare foarte gravă. A consumat apă rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, şi apoi la climă. A făcut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au băgat o sârmă, adică un stent", a spus Stănescu.

Regele Cioabă a suferit un preinfarct pe 12 august

Regele Cioabă a suferit un preinfarct luni, 12 august, în timp ce se întorcea din concediu din Antalya, şi până astăzi a fost în comă indusă de medici.
 
În vârstă de 58 de ani, Florin Cioabă este originar din judeţul Gorj, din localitatea Târgu Cărbuneşti, şi este fiul lui Ion Cioabă, bulibaşă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca "rege internaţional al tiganilor".
 
După moartea tatălui său, care s-a stins în anul 1997 în urma unui infarct miocardic, Florin Cioabă a moştenit titlul de rege al romilor iar anul acesta, pe 8 aprilie, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor.
 
În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier judeţean la Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creştin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianţei pentru Unitatea Romilor, pentru Consiliul Judeţean.

Vă mai recomandăm: 

VIDEO-FOTO Acasă la familia Cioabă. Tablouri de familie, mobilă clasică şi acvarii uriaşe cu peşti exotici

VIDEO Dorin Cioabă, fiul regelui romilor, s-a făcut mediator cu acte în regulă. Primele două cazuri au fost mediate astăzi la Sibiu

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite