VIDEO-FOTO Acasă la familia Cioabă. Tablouri de familie, mobilă clasică şi acvarii uriaşe cu peşti exotici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele romilor, Florin Cioaba, are o casa cu 10 camere in cartierul sibian Turnisor
Regele romilor, Florin Cioaba, are o casa cu 10 camere in cartierul sibian Turnisor

Atipice pentru imaginiea clasică a palatelor ţigăneşti, casele familiei Cioabă nu au nici turnuleţe şi nici carpete sau desene pe pereţi. În schimb, regele şi fiul său spun că au optat pentru mobilier clasic, candelabre de cristal, plante tropicale şi acvarii uriaşe cu peşti exotici.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, locuieşte într-o vilă de aproximativ 600 de metri pătraţi, în cartierul Turnişor din Sibiu. Casa are un salon mare, de 130 de metri pătraţi, pentru oaspeţi şi evenimente festive, şi 10 camere pentru copii şi nepoţi. Tablourile şi fotografiile de familie sunt de asemenea nelipsite. 

“Am încercat un alt stil faţă de cel al romilor, mie nu îmi plac casele împodobite cu covoare pe pereţi. Aici m-am inspirat foarte mult de la palatul de la Schonbrunn, întodeauna mi-au placut aceste scaune cu foiţă de aur şi mobilerul acesta mai vechi. Candelabrele sunt cumpărate din Viena, tot aşa pe stil vechi”, povestea Florin Cioabă, în vara anului trecut. 

Tot mobilierul a fost adus din străinătate, însă regele se fereşte să vorbească despre preţuri. 

”Nu cred că m-au costat chiar aşa de mult, iar dacă ceva îţi place nu mai conteză banii, faci un efort. Sigur fac un efort pentru că aceste lucruri rămân, banii se cheltuie, se duc, dar aceste obiecte frumoase rămân la generatii”, adaugă Florin Cioabă. 

Cel mai bine se relaxează însă în faţa acvariului uriaş, amplasat în salonul pentru oaspeţi. “Eu nu am optat pentru tigri, eu am optat pentru peştişori pentru că îmi plac foarte mult. După o zi lungă îmi place să vin aici şi să mă uit la peştişorii mei la care ţin foarte mult”, a mai spus Florin Cioabă. 

Concurenţă la acvarii

La o stradă distanţă locuieşte fiul lui Florin Cioabă, Dorin Cioabă, preşedintele Tribunalului Romilor de la Sibiu. Dorin şi soţia lui Sighişoara au o casă de 450 de metri pătraţi, 8 camere şi un living spaţios. 

“Am fost prin multe capitale europene şi am văzut cam care sunt trendurile în materie de amenajări interioare şi am luat câte puţin din fiecare loc care m-a impresionat foarte mult. Am văzut în hoteluri, în case în care am fost şi cred eu că noi romii cei tineri avem de acum alte gusturi, alte concepte asupra amenajării spaţilor în care locuim. Nu mai sunt aşa de încărcate cum aveam bunicii, străbunicii, tot felul de carpete puse pe pereţi, tot felul de covoare. Vrem să fim in pas cu moda şi să ştiţi că a fi în pas cu moda nu întodeauna înseamnă ceva foarte scump,  trebuie doar să-ţi alegi lucrurile care se potrivesc”, povestea, anul trecut, Dorin Cioabă. 

Şi în livingul lui Dorin şi al Sighişoarei Cioabă tronează un acvariu uriaş, completa cu o mică seră cu plante tropicale. “Sunt la concurenţă cu tatăl meu, el zice că acvariul lui este mai frumos, eu nu sunt de acord, dar vreau să vă spun că atât el cât şi eu ne bucurăm de această mică zonă care ne ofera atât de multă relaxare”, adaugă Dorin Cioabă.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite