Mama poliţistului Bogdan Gigină: „E strigător la cer! Trăim într-o ţară de mizerie! Au făcut scut pentru Oprea ca să îi salveze imunitatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Gigina/ Gabriel Opreaa colaj articol Facebook si Eduard Enea
Bogdan Gigina/ Gabriel Opreaa colaj articol Facebook si Eduard Enea

Carmen Gigina, mama politistului Bogdan Gigina, care a murit toamna trecută în timp ce se afla în misiune, în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, a declarat imediat după aflarea votului senatorilor că nu se aştepta la această decizie a parlamentarilor.

„E strigător la cer! Trăim într-o ţară de mizerie! Au făcut scut pentru Oprea ca să îi salveze imunitatea, ca să îl apere, nu am ce să mai comentez! Nu mă aşteptam, nu credeam că se poate face o nedreptate atât de mare!, a declarat Carmen Gigină, pentru Antena 3.

Cum au votat senatorii

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Gabriel Oprea a declarat, luni, după votul din plenul Senatului, în care s-a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, că este o cruce pe care o va duce toată viaţa şi că nu a dorit să îi plictisească pe colegi, astfel că nu a mai citit cele 10 pagini de discurs pe care le pregătise.âDincolo de tragedie, a murit un copil, un coleg. Mă aflam la datorie, nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane în maşină”, a spus Oprea, după votul din plenul Senatului, citat de News. El a adăugat că este incidentul ”o cruce pe care o va duce toată viaţa”.

Gabriel Oprea a mai spus că poliţistul a trecut în acea zi de patru ori pe lângă acea groapă.
„Înainte să ajungă echipajul de poliţie şi motociclistul, au fost avertizaţi prin radio, li s-a spus că urmează o groapă şi au confirmat”, a mai povestit Oprea, adăugând că cel de pe maşina de poliţie era naşul lui Gigină.
„Din ce ştiu, chiar i-a spus: Nu cred că e bine să vii în seara asta”, a adăugat Oprea.
Senatorul a mai afirmat că, din ceea ce ştie din anchetă, nu a fost semnalizată corespunzător acea lucrare pe carosabil.
Despre criticile care ar putea veni pentru votul din Senat, Gabriel Oprea a spus: ”Cred că votul de astăzi...de aceea nici nu am vrut (...) Aveam un cuvânt de zece pagini, nu am vrut să îi plictisesc. Ştiam că am dreptate şi repet, ca militar, este o cruce pe care o voi duce toată viaţa”, a mai spus Oprea. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite