Licitaţia de 3,5 miliarde de lei pentru camioanele Armatei, contestată în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre participanţii la uriaşa licitaţie pentru camioanele Ministerului Apărării Naţionale (MApN), consorţiul format din Rheinmetall MAN şi MHS Truck&Bus SRL, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie prin care cere anularea şi repetarea procedurii în acest program major de înarmare cu o valoare estimată la 3,4 miliarde de lei.

Printre motivele invocate de Rheinmetall MAN şi MHS Truck&Bus SRL se află şi o clarificare a caietului de sarcini făcută de MApN după începerea procedurii, clarificare care ar „favoriza vădit Iveco”. La această licitaţie au fost validaţi doi producători de astfel de maşini de uz militar. Este vorba de Iveco Defence şi de consorţiul  Rheinmetall MAN şi MHS Truck&Bus SRL. 

Această ultimă companie este unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România şi a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifunctionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale Armatei României.

Anul trecut, Armata Română a mai achiziţionat 173 de autocamioane militare de la IVECO Defence Vehicles, pentru circa 128 de milioane de lei. Licitaţia a fost lansată în august 2017, iar câştigătorul a fost anunţat la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an. Numai că încheierea tranzacţiei pentru livrarea camioanelor fusese anunţată de responsabilii IVECO Defence Vehicles, pe propriul site încă din  21 decembrie 2017, cu peste o lună înainte de anunţarea oficială a câştigătorului.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite