Idei de vacanţă în 2015. 4 destinaţii turistice de vizitat, pentru orice buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Idei de vacanţă în 2015. Plajele Greciei sunt în topul preferenţelor turiştilor români
Idei de vacanţă în 2015. Plajele Greciei sunt în topul preferenţelor turiştilor români

Idei de vacanţă în 2015. Deşi iarna este în toi, mulţi dintre noi ne gândim deja unde ne vom petrece concediul în această vară. Vă prezentăm câteva destinaţii de vacanţă accesibile, potrivite pentru orice buzunar.

Idei de vacanţă în 2015. Grecia, tărâmul mitic al zeilor

Grecia deţine supremaţia în preferinţele turiştilor români care vor să petreacă un concediu de vis, cu bani puţini şi nu prea departe de casă. Deşi nu au depăşit criză cu care se lupta de cinci ani, grecii au reuşit să atragă cei mai mulţi turişti.

Grecia rămâne şi astăzi acelaşi loc plin de farmec şi frumuseţe care a încântat atâtea generaţii.
Este greu totuşi să prezinţi în doar câteva cuvinte bătrâna Elada. Cele mai populare destinaţii sunt insulele din Marea Egeea şi Marea Ionică, dar şi peninsula Halkidiki, cu cele trei digitaţii: Sithonia, Kassandra şi misteriosul Munte Athos. În top sunt Creta, Santorini, Lefkada, Thassos, Zakyntos, Kos, Rodos sau Corfu, ale căror plaje fantastice nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din paradisurile exotice.

Meteorele, locul suspendat între pământ şi cer, şi Atena, considerată creuzetul civilizaţiei Occidentale, merită şi ele să fie vizitate.

Bulgaria, destinaţia de vacanţă cea mai accesibilă şi în 2015

Printre cele mai accesibile destinaţii, Bulgaria rămâne în preferinţele românilor. Deşi afluxul de turişti români nu mai este ca în anii precedenţi, staţiunile de la Marea Neagră se bucură de o mare popularitate. Albena, Balcic, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nesebar sau Sozopol, care au consacrat conceptul ”all inclusive”, sunt staţiunile cele mai căutate de români.

Nici staţiunile montane nu sunt ocolite de turişti. Bansko, Borovets sau Pomporovo pot fi vizitate atât iarna, cât şi vara.

Destinaţii de vizitat în 2015: vacanţe de vis în Turcia

Turcia este una dintre destinaţiile de top pentru vacanţă. Clima caldă oferă turiştilor un sezon lung, din aprilie până în octombrie, în timp ce cultura turcă şi peisajele naturale completează un tablou care cu greu ar putea lasă indiferent chiar şi pe cel mai pretenţios turist.
Deşi Antalya este principala atracţie turistică pentru români, Turcia are numeroase staţiuni şi obiective de vizitat.

Kusadasi, Alanya, Kemer, Bodrum, Fethiye sau Marmaris vor şi anul acesta în topul destinaţiilor preferate de turiştii români. Un sejur în aceste staţiuni nu este tocmai ieftin. Turcia a tot crescut preţurile în ultimii ani, după ce ţările din nordul Africii, Tunisia, Egipt şi Maroc, au fost considerate destinaţii mai puţin sigure din cauza conflictelor interne.

Idei de vacanţă în 2015. Croaţia, perla Mediteranei

Croaţia este considerată perla ascunsă a Mediteranei. Îndelung eclipsată de vecini celebri, cum ar fi Grecia sau Italia, Croaţia se transformă tot mai mult într-un punct de referinţă pentru turismul mediteranean.
Apele de un albastru turcoaz, plajele scăldate de soare şi sutele de insuliţe fac din această ţară destinaţia ideală pentru cei care vor să aibă parte de o experienţă de calitate. Aici întâlnim unele din cele mai bine păstrate oraşe fortificate medievale, peisaje deosebite şi oameni primitori.
Din ce în ce mai mulţi români pleacă vara spre Dubrovnic, Pula sau Opatija, în căutarea relaxării totale.

Ca şi în cazul Greciei însă, în topul preferinţelor turistice sunt insulele. Coasta Croaţiei este împânzită de zeci de insule încântătoare, de la cele mici, pline de vegetaţie şi nepopulate, până la locuri cu oraşe şi aşezări antice, masive şi aride. Cele mai cunoscute sunt Hvar, Brac, Cres, Mljet, Elafiti şi Kornati.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite