Grupare extrem de violentă de tâlhari, destructurată de poliţiştii bucureşteni. Infractorii îşi legau şi îşi torturau victimele pentru a afla unde îşi ţin banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bandă de tâlhari extrem de periculoşi a fost capturată marţi de poliţiştii şi procurorii bucureşteni. Membrii acesteia, mai mulţi bărbaţi printre care şi un minor, sunt acuzaţi de omor calificat, lipsire de libertate şi zeci de tâlhării comise cu violenţă extremă. Tâlharii ar fi furat bani şi bunuri, inclusiv maşini, după ce i-ar fi bătut crunt pe proprietari.

Pentru capturarea tâlharilor, anchetatorii au efectuat marţi 23 de percheziţii în Bucureşti în în judeţul Teleorman.

Din banda de tâlhari fac parte nouă persoane, respectiv Alexandru Chiliban, Constantin Dumitru Bănuţă, Florin Răzvan Chiţu, Alexandra Paula Roxana Ion, Alexandru Robert Coman, Radu Mircescu, Dumitru Bogdan Dobrin şi Ovidiu Cristian Morar, dar şi un minor.

Modul de operare al grupării

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi acţionat în grup şi după ce verificau victimele, persoane în vârstă, lipsite de apărare şi care deţineau sume de bani. 

Mai mult, tâlharii acţionau de cele mai multe ori asupra unor persoane vulnerabile, bătrâni sau persoane cu afecţiuni medicale, inclusiv de natură psihică, ce nu puteau anunţa organele de poliţie. În plus, după comiterea tâlhăriilor aceştia furau telefoanele şi cheile de la maşinile victimelor pentru a le împiedica pe acestea să anunţe organele legii sau să-i urmărească imediat după comiterea  faptei.

Pentru a-şi duce „misiunile” la bun sfârşit, membrii grupării ar fi făcut rost de arme, bandă adezivă pentru legarea victimelor, dar şi haine care să le asigure o protecţie (mănuşi pentru a nu lăsa urme, cagule sau haine cu glugă pentru a-şi acoperi capul şi a împiedica sau îngreuna o eventuală identificare a lor de către martori sau victime).

Gruparea acţiona pe timpul nopţii pentru a nu fi observaţi de martori şi pentru ca întunericul să-i protejeze de camerele de supraveghere.

Atac seară de seară

Potrivit anchetatorilor, banda de tâlhari acţiona şi în fiecare zi. Până în acest moment, procurorii au reuşit să probeze mai multe fapte comise de aceştia. Astfel, în seara zilei de 15 ianuarie 2014, Alexandru Chiliban, Alexandru Robert Coman şi Ovidiu Cristian Morar ar fi intrat într-un imobil, după ce s-au căţărat pe gard, au spart geamul, au deschis zăvorul de la uşa de acces şi după ce l-ar fi lovit crunt pe proprietar i-au furat toţi banii din casă.

În următoarea noapte, Chiliban şi Constantin Bănuţă, prin aceeaşi modalitate, au intrat în imobilul altei persoane. Procurorii spun că, în timp ce Bănuţă lovea şi sugruma victima, Chiliban căuta bunuri de valoare prin casă. la această spargere, cei doi ar fi fost ajutaţi de Florin Chiţu, Alexandra Ion şi Alexandru Coman care ar fi asigurat paza la locul comiterii faptei. 

În noaptea de 9 spre 10 februarie, Radu Mircescu, Dumitru Dobrin şi Constantin Bănuţă, ajutaţi de un minor, ar fi furat, prin ruperea unui butuc, un autoturism marca BMW. 

La câteva zile distanţă, Mircescu, Dobrin şi Bănuţă, cu ajutorul aceluiaşi minor, ar fi pătruns într-o locuinţă, i-au legat pe proprietari de mâini şi de picioare, i-au bătut şi i-au ameninţat cu un pistol până i-au făcut să mărturisescă unde ţin banii. Astfel au reuşit să fure 8.200 lei şi 700 euro.

           

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut marţi 23 de percheziţii domiciliare în Capitală şi judeţul Teleorman şi au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

Toto ieri, procurorii au dispus începerera urmăririi penale faţă de Alexandru Chiliban, Alexandru Robert Coman, Florin Răzvan Chiţu, Radu Mircescu, Dumitru Bogdan Dobrin şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, în condiţiile în care Ovidiu Cristian Morar, Alexandra Paula Roxana Ion şi Constantin Dumitru Bănuţă se sustrag de la urmărire penală.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite