George Becali va fi reaudiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul lui Puiu Popoviciu. Latifundiarul este acuzat de mărturie mincinoasă în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali la DNA foto Inquam Photos / Octav Ganea
Gigi Becali la DNA foto Inquam Photos / Octav Ganea

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, să admită cererea procurorilor DNA de a-l reaudia pe George Becali în dosarul în care omul de afaceri Gabriel Popoviciu este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în legătură cu retrocedarea unui teren din zona Băneasa.

„Încuviinţează cererea de reaudiere a martorului Becali George formulată de reprezentanta Ministerului Public. Se citează martorul Becali George cu avertisment de aplicare a amenzii judiciare în cuantum de 500 de lei în caz de neprezentare", au anunţat judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Totodată judecatorii au decis amânarea discutării "cererilor de emitere a unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a comunica instituţia care a pus în executare mandatele de interceptare formulate de apărătorii aleşi ai inculpaţilor Şerban Ilie Cornel, Popoviciu Aurel Gabriel şi Bejenaru Andrei Mihai".

Procurorii au cerut, luni, la termenul de judecată din dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, ca finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, să fie audiat din nou, după ce acesta şi-a schimbat declaraţia în această cauză. Avocaţii din dosar s-au opus solicitării DNA, însă judecătorul le-a dat la dispoziţie 72 de ore, timp în care să studieze precizările pe care finanţatorul Stelei le-a făcut la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu schimbarea declaraţiilor din dosar.

DNA a deschis un dosar penal pe numele lui Gigi Becali, iar săptămâna trecută procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului după declaraţiile date în dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în legătură cu retrocedarea unui teren din zona Băneasa.

Este vorba despre declaraţia pe care a dat-o George Becali în faţa judecătorilor la data de 15 februarie 2016, fiind relatate informaţii diferite de cele din mărturia pe care a depus-o iniţial în dosar. Următorul termen în dosarul lui Gabriel Popoviciu are loc pe data de 31 martie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite