Flori Dinu rămâne în arest la domiciliu, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flori Dinu FOTO Inquam Photos
Flori Dinu FOTO Inquam Photos

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, rămâne în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, luni, atât contestaţia ei, cât şi cererea procurorilor de arestare preventivă, în dosarul în care este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a menţinut astfel decizia luată de Judecătoria Sectorului 5 în 28 mai, Flori Dinu fiind de atunci în arest la domiciliu, după ce anterior a fost reţinută pentru 24 de ore.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Flori Dinu, iar aceasta a solicitat înlocuirea măsurii cu controlul judiciar, ambele cereri fiind respinse de instanţă. Decizia Tribunalului  Bucureşti este definitivă.

Anchetatorii susţin că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele".

Procurorii PICCJ au stabilit prejudiciul la peste 28 de milioane de lei, aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate în baza contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între Hexi Pharma şi numeroase unităţi sanitare.

Flori Dinu este urmărită penal şi de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzată de complicitate la evaziune fiscală. În acelaşi dosar, Miron-Victor Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fosta concubină a lui Condrea şi fratele ei, Radu Ochinciuc, sunt acuzaţi de spălare a banilor.

De asemenea, procurorii DNA  au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de SC Hexi Pharma CO SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în timp ce CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd şi Hatom Limited SRL, ambele din Cipru, sunt suspectate de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de intermediere a achiziţiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată, în această etapă a cercetărilor, la 7.816.485 lei, echivalentul a peste 1,7 milioane de euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite