Doi lideri ai clanului Sportivilor încarceraţi la Jilava sunt monitori sportivi pentru deţinuţii care merg la sala de forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache, lideri ai clanului Sportivilor, încarceraţi la Jilava, au fost desemnaţi să antreneze deţinuţi, din postura de monitori sportivi. Însă, legea interzice ca monitorii să facă parte din lumea interlopă.

Surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat că doi dintre liderii clanului Sportivilor, Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache, încarceraţi la Penitenciarul Jilava pentru fapte comise cu violenţă, sunt monitori sportivi şi supraveghează restul deţinuţilor care se antrenează la sala de forţă.

Cei doi sunt responsabili ca, în timpul activităţilor sportive, condamnaţii să îşi facă exerciţiile în mod corect, fără să se accidenteze, activitate fiind considerată „în interesul locului de deţinere şi recompensată cu zile câştig”, care sunt deduse din pedeapsă, potrivit surselor citate.

Potrivit ANP, deţinuţii care ajung să lucreze ca monitori sportivi sunt „selecţionaţi şi repartizaţi de către comisia special constituită la nivelul fiecărei unităţi de detenţie, conform legislaţiei în vigoare (comisia de selecţionare şi repartizare la muncă)”, arată Mediafax.

Legea prevede ca deţinuţii să fie aleşi în funcţie de 14 criterii, printre care se numără vârsta, aptitudinile sau situaţia medicală, dar şi „cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată”, „să nu fie încadrate în categoria persoanelor condamnate cu grad de risc” şi „să nu fie cunoscute ca aparţinând lumii interlope, potrivit datelor consemnate în documentele aflate la dosarul individual sau furnizate de organele abilitate ori personalul unităţii”.

Cei doi lideri ai clanului Sportivilor, condamnaţi la închisoare pentru fapte de violenţă

În octombrie 2014, Radu Roşca şi Bogdan Dumitrache au fost condamnaţi definitiv la patru şi, respectiv, doi ani şi nouă luni de închisoare, în dosarul Sportivilor, deschis de anchetatori în 2006. Alături de cei doi, au fost condamnaţi alţi 40 de membri ai grupării.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau, în rechizitoriu, că membrii grupării au fost implicaţi în mai multe incidente violente, făcând uz şi de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucureştene care nu au acceptat înţelegerile cu privire la împărţirea zonelor de influenţă, fie alte persoane care desfăşurau activităţi ce se intersectau, sub o formă sau alta, cu sfera lor de interese.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite