Fostul deputat Ştefan Buciuta, trimis în judecată pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul este acuzat că şi-ar fi angajat fiica la Camera Deputaţilor (Foto)
Deputatul este acuzat că şi-ar fi angajat fiica la Camera Deputaţilor (Foto)

Fostul deputat Ştefan Buciuta a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Parchetului General, pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-ar fi angajat fiica în Camera Deputaţilor, astfel, aceasta obţinând venituri de aproape 60.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului întocit de procurori, Ştefan Buciuta, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României în legislatura 2008-2012, a formulat cererea de angajare a fiicei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (decembrie 2008 – septembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum de 59.499 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Tot vineri, procurorii au decis trimiterea în judecată şi a deputatului PSD Anghel Stanciu a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Parchetului General, pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-ar fi angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Anghel Stanciu, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a încheiat cu fiul său două contracte civile prin care acesta din urmă a fost angajat în perioada 2007-2011 în cadrul biroului său parlamentar, contracte în baza cărora fiul său ar fi câştigat suma de 38.945 lei.

De asemenea, Stanciu a încheiat cu nora sa un contract civil, angajând-o în perioada 2008-2011 în cadrul biroului său parlamentar, activitate în urma căreia aceasta a dobândit suma de 26.934 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite