Declaraţia de avere a judecătorului CCR Toni Greblă: un teren, o casă, o garsonieră şi un depozit de 70.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Greblă are mai multe proprietăţi la Târgu Jiu FOTO Adevărul
Toni Greblă are mai multe proprietăţi la Târgu Jiu FOTO Adevărul

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă, urmărit penal pentru trafic de influenţă, are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un teren intravilan de 700 de metri pătraţi, o casă şi o garsonieră în Târgu Jiu, dar şi un depozit bancar de 70.000 de lei, precum şi două autoturisme.

Terenul deţinut de fostul senator şi de soţia sa este situat la Târgu Jiu şi a fost cumpărat în 1997.
Familia lui Toni Greblă mai are o casă la Târgu Jiu, cumpărată tot în 1997, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi mai deţine tot în Târgu Jiu o garsonieră de 24 de metri pătraţi, cumpărată în 1993, potrivit declaraţiei sale de avere.

Toni Greblă are în garaje două autoturisme: un Peugeot, din 2003 şi un Hyunday ix35, fabricat în 2010, ambele cumpărate. În conturi, acesta deţine 70.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, veniturile judecătorului CC, din ultimul an fiscal, includ indemnizaţia de senator, pentru perioada ianuarie-decembrie 2013, în valoare de 69.518 lei. Ca judecător al Curţii Constituţionale, acesta a încasat, în decembrie 2013, suma de 5.752 de lei.

Mihaela Greblă, soţia judecătorului CC, a încasat onorariul de la cabinetul său de avocatură, de 47.800 lei, în ultimul an fiscal. Aceasta are şi pensie de 28.800 lei.

În ceea ce priveşte declaraţia de interese, Toni Greblă a trecut ”Cabinet individual de avocatură, activitate suspendată în 2000” şi calitatea de membru al AJVPS Gorj, funcţie neretribuită.

Toni Greblă nu-şi aminteşte de ferma de struţi

Judecătorul CCR nu pomeneşte nimic de ferma de struţi de la Teleşti. Deşi a negat că ar deţine o asemenea proprietate, în 2011, primarul localităţii Teleşti, Romulus Bîldea, spunea că ferma avea 79 de struţi.

”Domnul senator Greblă aduce beneficii comunei prin ferma de struţi. El a asigurat, de altfel, şi câteva locuri de muncă în comună. M-aş bucura să fie mai mulţi investitori cu astfel de iniţiative pe raza localităţii noastre. (..) Crescătoria de struţi este a domnului senator Greblă, terenul aparţine de Teleşti şi se află pe drumul spre Brădiceni, pe deal. Are 79 de struţi. Senatorul are la fermă şi personal angajat, dar şi dânsul personal trece pe acolo”, declara primarul comunei Teleşti, citat de Mediafax.

El mai susţinea că ferma lui Greblă ar fi fost realizată cu fonduri europene, acesta spunând însă că parlamentarul ar fi de mult proprietarul spaţiului în care funcţionează struţăria.

Citeşte şi:

Judecător al Curţii Constituţionale acuzat de acte de corupţie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite