Cutremur de 3,3 grade în zona Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremur de 3,3 grade în zona Vrancea. FOTO: Arhivă Adevărul.
Cutremur de 3,3 grade în zona Vrancea. FOTO: Arhivă Adevărul.

Un nou cutremur de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară, la ora 21.03, în regiunea seismică Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, informează Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), conform Mediafax.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (35 de kilometri), Târgu Secuiesc (44 de kilometri), Focşani (45 de kilometri) şi Mărăşeşti (49 de kilometri).

Seismul produs vineri seara este cel mai puternic din acest an, cel mai recent cutremur fiind înregistrat tot vineri, la ora 11.27, cu o magnitudine de 2,8 grade.

În acest an, în zona Vrancea s-au mai produs alte trei cutremure între 2,6 şi 3,1 grade pe scara Richter.

O frecvenţă ridicată a seismelor în zona Vrancea a fost înregistrată în decembrie anul trecut, atunci când s-au produs circa 21 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,9.

Cel mai mare cutremur recent s-a produs la 6 octombrie 2013 şi a avut magnitudinea de 5,5, seismul fiind resimţit în Bucureşti, precum şi în Bulgaria şi în Republica Moldova.


Citeşte şi:

Cutremur de 3,1 grade în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 10.17, în zona seismică Vrancea - judeţul Buzău, la o adâncime de 141 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremur cu magnitudinea de 3,9 în Vrancea

Un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs, duminică seară, la ora 21.22, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 145 de kilometri, informează Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), conform Mediafax.

Cutremur de 2,7 grade pe scara Richter, produs sâmbătă seară în Vrancea

Un nou cutremur de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, la ora 20.20, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de circa 81 de kilometri, informează Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite