Cursele aeriene înspre şi dinspre Munchen nu au fost anulate; zece zboruri Bucureşti-Munchen decolează sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciuna din cursele aeriene înspre şi dinspre Munchen nu au fost anulate, sâmbătă, pe Aeroportul Henri Coandă, întrucât aeroportul din Munchen funcţionează fără nicio restricţie şi după atacul armat de vineri seara.

De pe Aeroportul Otopeni au plecat, la ora 6:30, patru zboruri către Munchen, iar o altă cursă de la compania Tarom a decolat la 7:40.

În cursul zilei, mai sunt programate cinci curse către Munchen. La ora 13:00 urmează să decoleze două curse, una care aparţine companiei Lufthansa, iar cealaltă este operată de Scandinavian Airlines.

Alte trei zboruri, operate de TAP Portugal, Lufthansa şi Scandinavian Airlines, sunt programate să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 19:45.

Nici cele trei curse operate de Lufthansa, care sunt  programate să plece spre Munchen de pe aeroportul din Timişoara, la orele 14:10, 17:50 şi 06:35 nu sunt anulate.

În altă ordine de iedei, niciun zbor programat sâmbătă cu destinaţia Munchen nu a fost anulat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Înapoi, dinspre Munchen spre Bucureşti sunt aşteptate să sosească, sâmbătă, şase curse. Două dintre ele sunt operate de Lufthansa şi urmează să aterizeze pe Otopeni la orele 11:55 şi 18:20, ora la care vor sosi şi cursele operate de TAP Portugal, Scandinavian Airlines şi United Airlines.

O altă cursă aparţine companiei Tarom, şi urmează să aterizeze la 14.20.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a început procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români. Astfel, conform datelor obţinute până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români, anunţă MAE.

Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea solicitărilor cetăţenilor români, au fost puse la dispoziţia acestora numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Astfel, la Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), activ în regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetăţenii români aflaţi în Munchen continuă să aibă la dispoziţie numerele de telefon menţionate, operate în regim de permanenţă de Centrul de Contact şi Suport. Totodată, cetăţenii români aflaţi în străinătate pot să semnaleze orice situaţie deosebită şi pe adresa de email callcenter@mae.ro, adaugă Ministerul Afacerilor Externe.

Un tânăr german de origine iraniană, în vârstă de 18 ani, a deschis focul, vineri seară, într-un centru comercial din Munchen, unde a ucis nouă persoane, după care s-a sinucis. De asemenea, alţi 16 oameni au fost răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite