Creşteri atipice înregistrate pe piaţa  auto în luna ianuarie: 22% la maşinile noi, peste 400% la cele rulate şi peste 70% la cele electrice şi hibrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform datelor Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), în prima lună a acestui an,  comparativ cu ianuarie 2017, înmatriculările au fost în creştere pe toate palierele, dar cel mai mare avans s-a înregistrat în cazul maşinilor rulate urmat de cel al maşinilor noi “verzi”, hibride sau electrice. Deci la cele mai ieftine şi la cele mai scumpe, având în vedere clasa de mărime se află cele electrice.

Concret, în cazul maşinilor SH continuă invazia începută anul trecut după scoaterea taxei auto. În luna ianuarie 2018, s-au  înmatriculat 39.262 de unităţi (cu 409% mai multe decât în 2017), acesta fiind cel mai mare volum din ultimii ani înregistrat în această perioadă a anului.

În paralel, numărul autoturismelor hibrid şi electrice noi vândute în România s-a dilatat serios ajungând la 193 de unităţi, în ianuarie 2018. Este vorba de o creştere cu 70,8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, arată statistica APIA.

În prima lună a acestui an, ponderea autoturismelor ecologice în totalul vânzărilor la nivel naţional a fost de 2,7%.

Au fost comercializate 193 de autoturisme electrice şi hibride, în scădere, totuşi, cu 56,9%, comparativ cu decembrie 2017, când s-au înregistrat 448 de exemplare vândute.

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în ianuarie, primul loc a fost ocupat de Volkswagen, cu 40 de unităţi, urmat de smart (12 de exemplare), BMW şi Mercedes Benz (câte 9 unităţi), Volvo (5), Audi şi Kia (câte o unitate).

Apoi, cele mai multe maşini hibride vândute în România, în prima lună din acest an, au fost înregistrate de Toyota (101 de unităţi), iar clasamentul continuă cu: Lexus (5 exemplare), Kia (4), Audi (3) şi Ford (1).

În fine, vânzările de autovehicule noi au înregistrat în România un salt de circa 22%, până la 9.056 de unităţi, în ianuarie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, relevă datele APIA. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite