Trafic restricţionat pe Autostrada A2, tronsonul Feteşti - Constanţa, din cauza viscolului. Traficul spre Bulgaria este închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul a fost restricţionat, marţi noapte, pe A2, tronsonul Feteşti – Constanţa, pe sensul către litoral, din cauza viscolului, vizibilitatea fiind foarte scăzută. Potrivit Infotrafic, măsura a fost luată pentru siguranţa şoferilor şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să cureţe carosabilul.

UPDATE 00.15 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, marţi noapte, traficul rutier se desfăşoară restricţionat pe A2 tronsonul Feteşti – Constanţa, pe sensul către litoral, din cauza viscolului.

Potrivit sursei citate, pe A2 ninge viscolit şi vizibilitatea este extrem de scăzută, iar pentru siguranţa şoferilor şi pentru a permite curăţarea carosabilului în mod eficient, traficul va rămâne restricţionat.

UPDATE 22.55 IGPR anunţă că, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia pe A4 Ovidiu - Agigea a fost reluată în ambele sensuri.

De asemenea, a fost reluat traficul şi pe A2, pe sensul către litoral, dar controlat de către echipajele Poliţiei Rutiere.

Potrivit Infotrafic, mai sunt închise din cauza viscolului şi a zăpezii următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN 3  BRĂNEŞTI (JUDEŢUL ILFOV) - FUNDULEA - CĂLĂRAŞI ;

DN31 CĂLĂRAŞI – OLTENIŢA;

DN4 BUCUREŞTI – OLTENIŢA.

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 22 LUMINA – MIHAI VITEAZU;

DN 2 A OVIDIU -  HÂRŞOVA.

JUDEŢUL GIURGIU:

DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI;

DN61 GIURGIU – CREVEDIA MARE

DN41 REMUŞ – OLTENIŢA.

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN3A FETEŞTI –LIMITĂ CU JUDEŢUL CĂLĂRAŞI (LEHLIU);

DN2C SLOBOZIA – LIMITĂ JUDEŢUL BUZĂU (TOVĂRĂŞIA);

DN21A ŢĂNDĂREI – LIMITĂ BRĂILA (INTERSECŢIE CU DN21)

Totodată, traficul pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionat pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, din cauza viscolului.

În judeţul Prahova, pe DN1D Albeşti – Urziceni, se circulă în condiţii de iarnă iar pe anumite porţiuni zapada s-a depus pe partea carosabilă şi există risc major de derapare, potrivit Infotrafic.

Meteorologii au prelungit până miercuri dimineaţă atenţionarea cod galben de viscol pentru judeţele Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa, unde rafalele de vânt vor depăşi 55 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. În sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

UPDATE ora 19.30 Traficul rutier a fost blocat spre Bulgaria, in judetul Giurgiu, prin Vama Ruse, pentru categoriile de autovehicule cu masa maxima autorizată mai mare de 7,5 tone. In acest context se vor dispune măsuri similare de restricţionare a traficului rutier pentru aceleaşi categorii de vehicule si pe DN5.

UPDATE ORA 19.00 Traficul pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, este oprit, marţi seară, din cauza viscolului, vizibilitatea fiind redusă. În continuare sunt închise alte opt tronsoane de drumuri naţionale din patru judeţe.

UPDATE 13.15 Situaţia drumurilor naţionale

Drumuri naţionale închise

Judeţul Călăraşi
1. DN4 – limita Ilfov – Olteniţa

Judeţul Ilfov
1. DN4 - sensul către Călăraşi de la DCBN 

Drumuri naţionale restricţionate

Judeţul Constanţa
1. DN2A – Kogălniceanu – Hârşova 

Drumuri judeţene închise

Judeţul Ilfov
1. DJ 402 Gagu - Vânători

Judeţul Călăraşi
1. DJ 402 Solacolu – Fundulea
2. DJ 303 Săvuleşti – Valea Argovei
3. DJ 403 Mănăstirea - Luica
4. DJ 304 Ulmu - Plevna
5. DJ 413 Frumuşani – Popeşti
6. DJ 100 Fundeni – limita Ilfov
7. DJ 302 Belciugatele – Măriuţa
8. DJ 401 Sovatu – Cucuieţi

Judeţul Constanţa
1. DJ 226 Nuntaşi Tariverde
 

UPDATE 12.50 Traficul pe Autostrada A2, întrerupt din cauza unor TIR-uri înzăpezite, a fost reluat. 

UPDATE ora 11.30 Traficul pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Fundulea, a fost închis, marţi, la prânz, după ce mai multe TIR-uri au rămas înzăpezite, circulaţia fiind deviată pe centura de la rondul Gării Căţelu.

Brigada Rutieră a Capitalei informează că, la ora 11.12, trafcul pe A2, între Bucureşti şi Fundulea, este închis, fiind deviat pe centura de la rondul Gării Căţelu.

Această măsură a fost luată din cauza unor TIR-uri rămase înzăpezite la kilometrul 26 al autostrăzii.

UPDATE ora 9.52 Traficul rutier pe DN3, între localităţile Mihai Viteazu şi Plevna, din judeţul Călăraşi, întrerupt, marţi dimineaţă, din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă, a fost reluat. Circulaţia este îngreunată pe autostrăzile A2 şi A3, iar pe DN7 Găeşti-Titu traficul este oprit din cauza unui accident.

UPDATE ora 9.45 CFR Călători a anulat, marţi, şapte trenuri Regio, în zona de sud a ţării. La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, însă circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. În Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare întârziere, de 25 de minute, o au două trenuri care trebuiau să sosească din Craiova, respectiv Slobozia.

Compania CFR Călători a anulat, marţi, şapte trenuri Regio (R), precizând că vor exista actualizări periodice ale acestei liste, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren.

Conform sursei citate, legăturile feroviare sunt asigurate pe toate rutele, iar marţi sunt anulate următoarele trenuri: R 8572 şi R 8573, Feteşti-Slobozia Veche şi retur; R 8382, R 8381, R 8384 şi R 8385 şi R 8388, Mangalia - Constanta şi retur.

La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în partea de sud a ţării, a mai precizat sursa citată.

Pe rutele Ciulniţa-Călăraşi, Urziceni - Slobozia, Constanţa-Mangalia şi Medgidia-Tulcea se circulă cu tracţiune Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri, potrivit companiei care administrează reţeaua de cale ferată, CFR SA.

UPDATE: ora 8.15 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la ora 7.45, din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă, circulaţia pe DN3 Călăraşi – Lehliu, între localităţile Mihai Viteazu şi Plevna, în judeţul Călăraşi, este întrerupt.

Conform sursei citate, pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti se circulă cu dificultate, vizibilitatea fiind scăzută sub 100 de metri din cauza viscolului. 

Şi pe A2 Bucureşti - Constanţa traficul este îngreunat, între Fundulea şi Lehliu vizibilitatea fiind sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului.

Potrivit Infotrafic, se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe şosea. 

Judeţele Constanţa şi Călăraşi, alături de Caraş-Severin şi Mehedinţi, se află sub avertizare cod galben, de luni seară şi până marţi după-amiază. Meteorologii au atenţionat că, până miercuri seară, în sudul şi sud-estul ţării va fi vânt, care va putea depăşi la rafală 55 de kilometri pe oră, iar în Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea vor fi ninsori slabe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite