Carmen Dan, despre blocarea oraşului Târgovişte în timpul mitingului PSD: „Este o exagerare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Dan FOTO gov.ro

Ministrul de Interne a declarat că a fost exagerată afirmaţia vehiculată în spaţiul public potrivit căreia s-ar fi blocat accesul în oraşul Târgovişte în urma mitingului PSD susţinut duminică.

„S-a exagerat în mod intenţionat ideea ca a fost blocat întregul oraş. S-au dispus măsuri de restricţionare în zona în care se desfăşura un miting cu caracter electoral de către organizatori. Accesul a fost restricţionat doar pentru acea zona care era autorizată şi legală", a declarat Carmen Dan, joi, informează ziare.com.

În ceea ce priveşte faptul că poliţiştii au restricţionat accesul în Târgovişte al persoanelor care nu mergeau la evenimentul organizat de PSD, Carmen Dan a afirmat că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună şi a mai declarat că parola a fost stabilită de organizatori.

„S-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la adunare, însa parola a fost convenită de organizatori, care aveau responsabilităţi in acest sens, de politie si jandarmerie”, a explicat Carmen Dan.

Ministrul a mai declarat că şi în cazul preşedintelui Klaus Iohannis se dispun astfel de măsuri de restricţionare.

„Este un subiect dezbătut, discutat, şi eu cred ca suntem demult într-o logica de campanie. L-am văzut ieri (miercuri - n.red.) şi pe preşedinte acuzând, ca de obicei, fără sa aibă informaţiile reale, deşi are toate pârghiile sa le afle, acuzând politia şi jandarmeria şi referindu-se la situaţii precum cea de la Topoloveni în care persoane au fost arestate. Dacă Iohannis nu ştie diferenţa dintre arestare şi ducerea unei persoane la secţie pentru identificare... Şi îi mai reamintesc preşedintelui că şi pentru dânsul se dispun astfel de măsuri de restricţionare a zonei pe care o traversează tot de către aceiaşi comandanţi din poliţie şi jandarmerie", a adăugat Carmen Dan.


Mai multi şoferi au fost opriţi de poliţie, duminică, în timpul mitingului PSD de la Târgovişte, chiar la intrarea în oraş, şi nu li s-a permis sa circule mai departe până când nu spun „parola”.

   

Totodată, un medic care terminase o garda de 24 de ore la Spitalul din Titu nu a fost lăsat sa ajungă acasă cu maşina, în Târgovişte, din cauza mitingului PSD, care a dus practic la blocarea întregului oraş, înainte de ora oficială anunţată.

Amintim că, duminică, între orele 10:00 - 16:00, au fost închise circulaţiei auto 14 străzi din Târgovişte, în contextul mitingului electoral al PSD.

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite